Τους 8,5 μήνες φτάνει η αναμoνή στις πολεοδομίες της Λέσβου για απλή έκδοση βεβαιώσεων | (AUDIO)

«Μέχρι και 8,5 μήνες στην πολεοδομία Δυτικής Λέσβου , λίγοι λιγότερο στην πολεοδομία Μυτιλήνης, περιμένουν οι πολιτικοί μηχανικοί και οι πολίτες την έκδοση όχι οικοδομικών αδειών αλλά ακόμη και απλών βεβαιώσεων», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου κ. Στέργιος Τάσιος.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για να γνωστοποιηθεί η αγωνία του κλάδου τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την υποστελέχωση των υπηρεσιών ΥΔΟΜ των δύο δήμων και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται. “Είναι πλέον θέμα επιβίωσης για τον κλάδο μας“, σημείωσε ο κ.Τάσιος ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι δύο σύλλογοι δε θα αφήσουν το θέμα στην τύχη του.

Το πρόβλημα προέκυψε από την διάσπαση του δήμου Λέσβου σε δύο δήμους και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου και των δύο δήμων στα αρμόδια υπουργεία για μόνιμες προσλήψεις πολιτικών μηχανικών, δεν υπάρχει βελτίωση της κατάστασης.

Πηγή : ertnews.gr

Ακούστε την συνέντευξη στην ΕΡΤ Αιγαίου και την Μυρσίνη Τζινέλλη του γραμματέα του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου Στέργιου Τάσιου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο