Νέα προγραμματική ΥΠΑΤ και Περιφέρειας για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης | (AUDIO)

Από την αρχή θα ξεκινήσει η διαδικασία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης με προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προγραμματική σύμβαση για τον ίδιο σκοπό είχε υπογραφεί και το 2021, αλλά δεν εκταμιευθήκαν χρήματα από το Υπουργείο προς την Περιφέρεια για το σκοπό αυτό, όπως περιέγραφε και η προγραμματική σύμβαση. Τα απαιτούμενα ποσά για τα περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα είναι σχεδόν 900 χιλιάδες ευρώ.

Τώρα η διαδικασία ξεκινάει από την αρχή με νέα προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί και που το Υπουργείο θα πρέπει στη συνέχεια να εκταμιεύσει τα απαιτούμενα ποσά στις Περιφέρειες για να ξεκινήσει η διαδικασία. Για το θέμα αυτό τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια διαδικασία που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, και είναι κανονιστική υποχρέωση της χώρας προς την ΕΕ, προκειμένου να δίδει τις επιδοτήσεις με τρόπο σωστό και δίκαιο και με στόχο την τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών. Τα σχέδια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 διαφορετικά θα έχουν επιπτώσεις οι αγρότες με τις ενισχύσεις που δικαιούνται.

Για το θέμα αυτό στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Γιώργος Λαγουτάρης.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο