Ενημερωτική Εκδήλωση: «Η Λέσβος ως ορνιθοτουριστικός προορισμός» την Δευτέρα (15/04)

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλούν τους επαγγελματίες του τουρισμού της Λέσβου, σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στη Σκάλα Καλλονής.

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες αξιοποίησης του ορνιθοτουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών στην Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ορνιθοτουρισμού ως τουριστικού κλάδου στη Λέσβο, η οποία διαθέτει υγροτόπους διεθνούς σημασίας και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τους υγροτόπους της Λέσβου και την αξία τους, τη χλωρίδα αλλά και τα υγροτοπικά φυτά των υγροτόπων της Λέσβου.

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας επαγγελματιών με ειδική κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού παρατήρησης πουλιών.

Η εκδήλωση και το εργαστήριο θα διεξαχθούν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής (ΚΠΕΝ Καλλονής) στη Σκάλα Καλλονής και εντάσσονται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο, είναι απαραίτητη προηγούμενη δήλωση συμμετοχής (αιτήσεις έως 15 Απριλίου).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, του ΚΠΕΝ Καλλονής www.lesvosbirds.gr και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosgeopark.gr καθώς και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Ενημερωτική Εκδήλωση “Η Λέσβος ως ορνιθοτουριστικός προορισμός” – Οι μεγάλοι και μικροί υγρότοποι και οι προστατευόμενες περιοχές πεδία ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ευκαιρίες ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο