Επιτυχής Εθελοντική Αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο | «Η Κοινότητα Ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοκήπου, κ. Ευστράτιος Καραβασίλης, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Πολύκεντρο του Παλαιοκήπου από τον Σύλλογο “Αρίων Παλαιοκήπου” σε συνεργασία με τον “Παγγεραγωτικό Σύλλογο Λέσβου”.

Μετά την ολοκλήρωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο κ. Καραβασίλης δήλωσε:

“Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί έναν σημαντικό τρόπο συμβολής στην υγεία και ευημερία της Κοινότητάς μας και της Λέσβου γενικότερα. Η μεγάλη συμμετοχή αποτελεί αναμφίβολα έναν ενθαρρυντικό παράγοντα για εμάς όλους. Η οικογένεια των αιμοδοτών της περιοχής μας και άνθρωποι που πρώτη φορά προσήλθαν για να δώσουν αίμα, με «περίσσευμα ψυχής» έδωσαν το «παρών» στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης του υγειονομικού μας συστήματος. Λίγα λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά για να προσφέρουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, ως μία πράξη αγάπης ,προσφοράς και υψηλής κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το αίμα δεν παράγεται, δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται. Είναι το υπέρτατο αγαθό και καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπό του μέσω της εθελοντικής του προσφοράς.

Η σύμπραξη αθλητικών πολιτιστικών φορέων με την τοπική αυτοδιοίκηση σε δράσεις αλληλεγγύης και αλτρουισμού, εκτός από τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να επιφέρει ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αλλαγή στάσεων, προσφορά ζωής ,καταδεικνύει συνακόλουθα τη δύναμη της συνεργασίας για τη δημιουργία ενεργών πολιτών.

Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν σε μελλοντικές δράσεις υπέρ της κοινότητάς μας και της υγείας των συμπολιτών μας. Η επόμενη δράση μας θα αφορά αιμοδότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών βοηθώντας ασθενείς σε όλον τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο