Στη δημοσιότητα φωτογραφία από το «Κιρκινέτσι» με ασθενοφόρο που δεν μπορούσε να στρίψει σε δρόμο της Κουλμπάρας

Στη δημοσιότητα έδωσε φωτογραφία ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης “το Κιρκινέτσι στην οποία δίχνει ασθενοφόρο που δεν μπορούσε να στρίψει σε δρόμο της Κουλμπάρας, με την ερώτηση “Γιατί οι αρμόδιοι κλείνουν τα μάτια;”

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το κιρκινέτσι» δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία σύμφωνα με την οποία ένα ασθενοφόρο δεν μπορούσε να στρίψει σε δρόμο της Κουλμπάρας για να παραλάβει ασθενή

Ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» επανέρχεται στο ζήτημα της ασφάλειας κατοίκων, επισκεπτών και δραστηριοποιούμενων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δεδομένης της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφία της περασμένης εβδομάδας, στην οποία ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπαθεί να στρίψει από την οδό Βερναρδάκη στην οδό Σαρανταπόρου προκειμένου οι διασώστες να παρέμβουν σε περιστατικό προβλήματος υγείας. Όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν εύκολο να γίνει, δεδομένων των τραπεζοκαθισμάτων που επιχειρηματίας έχει απλώσει αυθαίρετα επί της οδού Βερναρδάκη. Ας σημειωθεί ότι εδώ και πολλές μέρες η συγκεκριμένη επιχείρηση ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Ανάλογο περιστατικό είχαμε καταγγείλει πριν λίγους μήνες όταν ασθενοφόρο δεν μπορούσε να μπει στην οδό Τζουμαγιάς για να παραλάβει υπερήλικο γείτονα μας ο οποίος μάλιστα να τονίσουμε ότι λίγες μέρες μετά κατέληξε! Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να μπει στην οδό Τζουμαγιάς επειδή κάποιος είχε αφήσει επί ώρες το αυτοκίνητο του στη μέση του δρόμου και… «πετάχτηκε για ένα λεπτό να πιεί ένα καφέ»!

Ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» έχει τονίσει επανειλημμένα ότι απαιτείται οι χρήσεις δημόσιων χώρων να μην εγκυμονούν κινδύνους και να επιτρέπουν τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της Αστυνομίας όταν αυτή χρειάζεται να επέμβει. Να μην δημιουργούν πιθανότητες εγκλωβισμού και παγίδευσης ανθρώπων και ευφλεκτικότητας με μόνιμες κατασκευές ή βαριές και άλλες διακοσμητικές χρήσεις οι οποίες μεταξύ των άλλων είναι αυθαίρετες και παράνομες.

Δυστυχώς όλα αυτά τα οποία ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ δεν γίνονται αντιληπτά από κάποιους συμπολίτες μας που μονίμως ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα και μεγάλες γλάστρες ακόμα και στο οδόστρωμα και μάλιστα σε δρόμους που δεν είναι, ούτε και προβλέπεται να χαρακτηριστούν πεζόδρομοι! Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Μυτιλήνης δια του ενός Δημοτικού Αστυνόμου ανέχονται χρόνια τώρα αυτήν την παρανομία. Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων κάνουν ότι δεν τη βλέπουν.

Επιτέλους ποιος θα υποστηρίξει το δικαίωμα πολλών εκατοντάδων ανθρώπων στην ασφαλή διαβίωση; 

Πηγή : Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης “το Κιρκινέτσι”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο