Λέσβος | Μετά από 6 μήνες τα ραντεβού για μαστογραφία στο Βοστάνειο

Αποδυναμωμένες παραμένουν οι δημόσιες δομές υγείας στα νησιά και οι ασφαλισμένοι αποκλεισμένοι από εξετάσεις που δικαιούνται, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου της συντονίστριας του ΚΥ Μυτιλήνης κ. Ελ. Ωραιοπούλου και του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αλ. Ζάμπρα.

Γυναίκες καταγγέλλουν στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι είναι αποκλεισμένες από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου καρκίνου του μαστού αφού λειτουργεί μόνο ο μαστογράφος στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα ραντεβού ξεπερνούν τους έξι μήνες.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2023  το κενό επιχειρούσε να καλύψει ο μαστογράφος που λειτουργούσε στο ΚΥ Μυτιλήνης αλλά ο μοναδικός γιατρός αποχώρησε και σταμάτησαν να γίνονται μαστογραφίες και εκεί.

«Ο γιατρός που διαχειριζόταν τον μαστογράφο στο ΚΥ Μυτιλήνης έφυγε τον Ιούνιο και παρά τα αιτήματά μας η θέση δεν έχει καλυφθεί , καταλαβαίνουμε τις διαμαρτυρίες των γυναικών γιατί το ΚΥ κάλυπτε ένα σοβαρό έλλειμα στο θέμα αυτό» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η συντονίστρια του ΚΥ Μυτιλήνης Ελεονόρα Ωραιοπούλου.

Οι ιδιώτες ακτινολόγοι γιατροί εδώ και χρόνια ο ένας μετά τον άλλο έχουν διακόψει τις συμβάσεις τους με το δημόσιο και έτσι οι γυναίκες της Λέσβου δεν μπορούν να προγραμματίσουν εύκολα στον μοναδικό δημόσιο μαστογράφο του νησιού τις προληπτικές τους εξετάσεις. 

 «To ακτινολογικό μαζί με το νεφρολογικό είναι από τα πιο υποστελεχωμένα τμήματα στο Βοστάνειο , έχουμε μηχανήματα και δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε λόγω έλλειψης προσωπικού» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αλέξανδρος Ζάμπρας. Ο κ. Ζαμπρας συμπλήρωσε ότι «μόνο με διπλασιασμό των μισθών και διπλασιασμό των γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα ωστόσο απ’ ότι φαίνεται η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελεί επιλογή της πολιτείας».

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο