Εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο για την προβολή των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Δρώμενων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με σκοπό την προβολή του Βορείου Αιγαίου και των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Δρώμενων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο (Hellenic Centre) στο Λονδίνο με κύριους άξονες το «Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου» και το νεοσύστατο «Σαπφώ Φεστιβάλ Λέσβου». Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης θα υποδεχτεί εκλεκτούς ομιλητές και καλεσμένους σε μια βραδιά Τέχνης και Πολιτισμού, εμπνευσμένη από την ομορφιά και την ιστορία των νησιών του Βορείου Αιγαίου με γεύσεις και αρώματα της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου και της Ικαρίας.

Οι δυο άξονες της εκδήλωσης είναι το «Φεστιβάλ Χίου», που θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά ,28 Αυγούστου με 6 Σεπτεμβρίου στην Χίο, και το Φεστιβάλ της Σαπφούς στη Λέσβο, που θα διεξαχθεί φέτος, για πρώτη φορά, στη Λέσβο τον Ιούνιο.

Στην εκδήλωση αυτή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος θα μιλήσει για την συμμετοχή του και την παράσταση που θα δώσει στην Λέσβο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Σαπφούς, αλλά και εκλεκτές προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης, μέλη της Επιστημονικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας, Έλληνες και Βρετανοί επιχειρηματίες καθώς και πλειάδα δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Α.Ε. Πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία Γιάννης Τσαούσης θα απευθύνει χαιρετισμό στους εκλεκτούς καλεσμένους, με το κύρος του αξιώματος του, αλλά και με το πολύτιμο ενδιαφέρον του να υποστηρίζει έμπρακτα κάθε αξιόλογη δράση που αναδεικνύει διεθνώς την δυναμική της Ελλάδας. Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα την «Ελλάδα και την Ιστορία της», κυρίαρχο θέμα των βιβλίων της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο