«Αίτημα της ΠΒΑ η Visa των Τούρκων» | Επιβεβαίωση Μητσοτάκη της προσπάθειας της Περιφέρειας για την εφαρμογή της Visas

«Το πρόγραμμα διευκόλυνσης της βίζας για τους Τούρκους ήταν ένα αίτημα που μας είχε καταθέσει η Περιφέρεια και ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση». Με αυτή την  δημόσια δήλωση του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Λέσβο και στο λιμάνι Μυτιλήνης, τις προσπάθειες της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη για να εφαρμοστεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το πρόγραμμα χορήγησης βίζας με διαδικασία express για επισκέπτες από την Τουρκία.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη ο Περιφερειάρχης αφού τον καλωσόρισε δήλωσε:

«Κ. Πρωθυπουργέ, ήθελα να σας θυμίσω κάτι: πριν από ένα χρόνο περίπου είχατε επισκεφθεί τη Λέσβο και στο Επιμελητήριο σας έθεσα κάποια αιτήματα. Ένα αίτημα, που έθεσα με επίταση, ήταν η διευκόλυνση χορηγήσεως βίζας σε Τούρκους επισκέπτες στα νησιά και το κάνατε. Και σας ευχαριστώ για αυτό».

Ο Περιφερειάρχης παρευρέθη στην τελετή παράδοσης του Οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου η οποία πραγματοποιήθηκε στον κόμβο των Δαφίων. Ο Περιφερειάρχης  συνόδεψε τον Πρωθυπουργό στο Λιμάνι Σιγρίου, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, όπου μεταξύ άλλων του έθεσε το θέμα του Αλιευτικού καταφυγίου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής, αλλά και την αναγκαιότητα αυξήσεων των δρομολογίων από και προς το λιμάνι του Σιγρίου.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, Δημήτρης Καλλίας, Στρατής Κυρατζής και Άνθιμος Μιχαήλ Δήσσος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο