Υποστελεχωμένη η ΔΕΥΑΛ – Παραμένουν προσωρινά 13 συμβασιούχοι | (AUDIO)

ΔΕΥΑΛ

Σοβαρά υποστελεχωμένη είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου καθώς από τις 195 οργανικές θέσεις εργάζονται μόλις 62 μόνιμοι υπάλληλοι για όλο το νησί της Λέσβου στην ύδρευση και αποχέτευση, από τους οποίους οι 9 συνταξιοδοτούνται σε λίγες ημέρες.

Ανάγκες της υπηρεσίες καλύπτουν 13 συμβασιούχοι που προσελήφθησαν την περίοδο του κορονοϊού και οι συμβάσεις των οποίων έληξαν. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε να παραμείνουν προσωρινά στην υπηρεσία έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή τους 28 Ιουνίου .

“Το πρόβλημα με την υποστελέχωση της υπηρεσίας είναι πολύ σοβαρό και αν φύγουν οι 13 συμβασιούχοι θα μείνουν με 4 άτομα όλα τα συνεργεία ύδρευσης για όλο το νησί και με τρία άτομα η αποχέτευση”, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Μαρία Σηφάκη, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΔΕΥΑΛ . Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετεί τους πολίτες σε νευραλγικούς τομείς, πρέπει να το κατανοήσουν και να δώσουν λύση. Πέρυσι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με το νερό σε χωριά της Λέσβου, φέτος που προβλέπεται παραπάνω πληθυσμός με τον τουρισμό, πως θα ανταπεξέλθει η υπηρεσία. Το 2023 το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη 28 ατόμων αλλά δεν ξεκίνησε καμία διαδικασία πρόσληψης. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία απαιτείται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι. Καταλαβαίνεται ότι για πολύ καιρό ακόμα θα υφίσταται αυτή η κατάσταση».

Την παραμονή των συμβασιούχων εργαζομένων στην υπηρεσία, υποστήριξαν τόσο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χρσιτόφας όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης που βρέθηκαν στο δικαστήριο.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο