Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Χίο και Σάμο

Συνοδευόμενος από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης έφθασε στο νησί της Σάμου, στο Καρλόβασι στις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει Ευρωεκλογών.

Η πρώτη στάση του ήταν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη συνέχεια επισκέφτηκε το δημαρχείο Δυτικής Σάμου, όπου άκουσε τα προβλήματα, που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Σάμου, από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου Αντρέα Ευστρατουδάκη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί δήμοι, όπως ο Δήμος Δυτικής Σάμου, μετέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε εκτενώς για τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Σαμιώτες, με κυρίαρχο, αυτό της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, αλλά και του Δήμου, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφεραν ότι, “από τις 74 προβλεπόμενες θέσεις στο Νοσοκομείο της Σάμου καλύπτονται μόλις οι 32. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τους ψυχιάτρους. Οι θέσεις είναι τέσσερις και στο νησί βρίσκονται δύο, οι οποίοι έχουν προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να φύγουν, με αποτέλεσμα το νησί να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ψυχίατρο, την ώρα που δεν έχει νευροχειρουργό, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο”.

Τον Δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσώπησε ο τέως Δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη στήριξης της νησιωτικότητας. Τέλος, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αρμοδιότητα στον Τουρισμό Ιωάννης Καλτάκης αναφέρθηκε στο δυσβάσταχτο κόστος ζωής τόσο στη Σάμο, όσο και στο Βόρειο Αιγαίο γενικότερα.

Μετά την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον Αντιπεριφερειάρχη, Ελισσαίο Μαυρατζώτη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Χίο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δέχτηκε αναμνηστικά δώρα από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Σάββατο 27 Απριλίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης , θα βρίσκεται στη Λέσβο, στο πλαίσια της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή : ertnews.gr / Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Στη Χίο ο Στέφανος Κασσελάκης

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι της Χίου στον Στέφανο Κασσελάκη, που βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρέτησε με τη σειρά του θερμά τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι και διέσχισε με τα πόδια την Προκυμαία, την Απλωταριά και τις παρόδους και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

Στη συνέχεια μετέβη στο Ομήρειο, όπου θα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση, ενώ θα βρεθεί και στο δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γιάννη Μαλαφή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για Ψαρά και στη συνέχεια για τη Μυτιλήνη.

Πηγή : ertnews.gr / Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο