Πρωτιά του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης στο διαγωνισμό «ACSTAC 2024»

Οι μαθητές των ομίλων Μετεωρολογίας και 3D Printing του 1ου Προτυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο πρόσφατο μαθητικό συνέδριο ACSTAC 2024, που διοργανώθηκε από το κολλέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη, από τις 19 έως τις 20 Απριλίου.

Διακρίθηκαν ανάμεσα σε περίπου 550 μαθητές και μαθήτριες από 40 δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Κω, Κρήτη, Βοιωτία, κ.ά.), που παρουσίασαν τις εργασίες τους ως πραγματικοί ερευνητές, αναπτύσσοντας δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας, και δίνοντας υπόσταση σε ιδέες που συνδυάζουν την επιστημονική γνώση και το κοινωνικό όφελος.

Οι επιτυχίες των μαθητών ήταν εντυπωσιακές:

1. Σύνδεση με την τοπική κοινωνία: Κατασκευή Μετεωρολογικού Σταθμού

Οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τομέα “Σύνδεση με την τοπική κοινωνία”. Ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό μετεωρολογικό σταθμό που συνδέεται με την τοπική κοινότητα. Η κατασκευή του σταθμού βασίστηκε σε επιστημονικές αρχές και προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

2. Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα: Κατασκευή 3D Κράνους

Οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τομέα “Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα”. Δημιούργησαν ένα 3D κράνος, το οποίο, όπως αναφέρουν, προσφέρει καινοτόμες λύσεις για καθημερινά προβλήματα: “Η κατασκευή του κράνους συνδυάζει την τεχνολογία της εκτύπωσης 3D με την ασφάλεια και την άνεση”.

Επιπλέον, στον διαγωνισμό Hackathon, που διεξήχθη για πρώτη φορά, οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης, αφού είχαν προκριθεί στην τελική επτάδα, κατέλαβαν την 3η θέση με την καινοτόμο παρουσίαση «ηλεκτρονικό απουσιολόγιο μαθητών».

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο