Κυπελλούχος Βορείου Αιγαίου στο σκάκι ο «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

Μετά από σκληρές και αμφίρροπες μάχες στις αγωνιστικές σκακιέρες ολοκληρώθηκε ο προκριματικός όμιλος Αιγαίου για το Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδος 2024.

Η ομάδα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» απέκλεισε στον ημιτελικό τον Σ.Ο. Δυτικής Λέσβου «Αριστοτέλης» και στον τελικό την ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα της Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου. Με τον τρόπο αυτό στέφθηκε Κυπελλούχος Βορείου Αιγαίου και προκρίθηκε στην φάση των 32 του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί αντιμετώπισε την Κυπελλούχο Νοτίου Αιγαίου ομάδα του “Ιππότη Ρόδου”, ομάδα πρώτης εθνικής και περυσινή φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος. Παρά την σθεναρή αντίσταση του “Βενιαμίν”, ο “Ιππότης” επικράτησε με σκορ 3-1 και ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος Αιγαίου 2024, τίτλος που του δίνει και το εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις η ομάδα του “Βενιαμίν” αγωνίστηκε με ένα ευρύ rotation οκτώ σκακιστών, με τους τρείς μάλιστα να προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, δείγμα της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Με τα χρώματα της ομάδας αγωνίσθηκαν οι Νίκος Πιτσιλαδής, Δημήτρης Λάμπρου, Ανδρέας Τσεκούρας, Άγγελος Δεληγιάννης, Γιάννης Πεντογέννης, Αβραάμ Ιντζεβίδης, Γιώργος Φωτιάδης και Γιώργος Μπανταβάνης (αρχηγός ομάδας).

Ο “Βενιαμίν” συγχαίρει την ομάδα του και εύχεται καλή επιτυχία στον “Ιππότη Ρόδου”, εκπρόσωπο του Αιγαιοπελαγίτικου σκακιού, στην συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος 2024.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται την Λαμπροβδομάδα με το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αιγαίου που δίνει στην νικήτρια ομάδα το εισιτήριο για την πρώτη εθνική κατηγορία. Παράλληλα, θα ολοκληρωθεί και το νεανικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αιγαίου.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο