Το πρόγραμμα των Πασχαλινών Εκδηλώσεων στον Δήμο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις, με έντονο το αίσθημα της κατάνυξης για το Θείο Πάθος, το οποίο διαδέχεται εκείνο της χαράς της Ανάστασης του Κυρίου, διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης για το φετινό Πάσχα.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Μεγάλη Τετάρτη 1/5

Δύο παραστάσεις του έργου Stabat Mater του Τζοβάννι Μπαττίστα Περγκολέζι σε συνδυασμό με Ηπειρώτικα Μοιρολόγια στις 18:30 και στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. η υψίφωνος Βιβή Συκιώτη και η μεσόφωνος Μάιρα Γεωργάρου, με αφηγήτρια την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν σε ποιητικά κείμενα του Δημήτρη Τζουβάλη, μαζί με τη Δημοτική Χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» του Δήμου Μυτιλήνης σε μουσική διδασκαλία της Λίας Κεφαλά και την Παιδική Χορωδία «Animato Youth Voices» σε μουσική διδασκαλία της Νεκταρίας Λαγκαδινού και της Στρατονίκης Καρδακάρη, που θα συνοδεύει ορχήστρα μουσικής δωματίου. Την μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης υπογράφει ο Θοδωρής Λεμπέσης.

Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Στις 22:30 στο ξωκλήσι της Παναγίας στην Αμαλή θα πραγματοποιηθεί η Έξοδος του Εσταυρωμένου.

Σημειώνεται, πως λόγω εργασιών σε αγροτικές οδούς της περιοχής, η πρόσβαση στην Παναγία της Αμαλής θα γίνεται αποκλειστικά από την κεντρική οδό, μέσω Κρατήγου.

Μεγάλη Παρασκευή 3/5

Περιφορά Επιταφίων στην Προκυμαία της Μυτιλήνης. Η τήρηση του εθίμου με τα φαναράκια εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και τις σχετικές υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεγάλο Σάββατο 4/5

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου στην Επάνω Σκάλα θα πραγματοποιηθεί η Ανάσταση του Κυρίου, με σόου από πυροτεχνήματα και λέιζερ.

Τρίτη του Πάσχα 7/5

Στο άλσος Τσαμάκια θα πραγματοποιηθεί το 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού. Στην εκδήλωση, πέραν του κυνηγιού, θα διοργανωθούν παιχνίδι με θέμα «Γνωρίζοντας τα υλικά της ανακύκλωσης», τσουβαλοδρομίες και μουσικοθεατρικά παιχνίδια, ενώ θα υπάρχει και photobooth για τα παιδιά και τους μεγάλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο