Η Αγιάσος είναι ένα από τα όμορφα ορεινά χωριά της Λέσβου και για ένα από τα πράγματα που φημίζεται είναι και τα κεράσια της.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή η 6η γιορτή κερασιού και από το πρωί έχουν μοιραστεί δεκάδες κεράσια, γλυκά με βάση το κεράσι, ποτά και ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Ο αντιδήμαρχος παιδείας της Αγιάσου, Ελευθέριος Κοτσώνης μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και όπως ανέφερε το κεράσι είναι ένα από τα βασικά προϊόντα της περιοχής. «Η Αγιάσος παράγει πολλά προϊόντα, όπως κάστανα, μήλα. Έχουμε πλούσια βλάστηση σε φυτά και βότανα. Ιστορικά η καλλιέργεια κερασιού ξεκίνησε προς το τέλος της Τουρκοκρατίας, η οποία ουσιαστικά αντικατέστησε την καλλιέργεια της μουριάς. Η παραγωγή πήγε πολύ καλά, είχαμε αρκετούς τόνους, προσφέρουμε επίσης και γλυκά και εδέσματα με πρώτη ύλη το κεράσι. Επίσης έχουμε ποικιλία πετροκέρασου και κάποιες άλλες ποικιλίες».
Πηγή : ertnews.gr / Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλη