Απινιδωτές στο λιμάνι και σε άλλα σημεία της Μυτιλήνης | (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γνώση πρώτων βοηθειών καθώς και της χρήσης ενός απινιδωτή είναι εξαιρετικά σημαντική στις μέρες μας και στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε σεμινάριο χρήσης μέσων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Στο Λιμεναρχείο έχει ήδη τοποθετηθεί απινιδωτής και στόχος είναι να μπει και σε άλλα σημεία στο νησί.

«Ήταν ένας στόχος να τοποθετηθεί εδώ (σ.σ. Λιμεναρχείο) απινιδωτής, Πιστοποιήσαμε λοιπόν όλους τους οδηγούς μηχανών και τους οδηγούς σε ζευγάρια, για να έχουμε άμεση ανταπόκριση. Στόχος μας να καλύψουμε όλο το τρίγωνο της πόλης και μετά να επεκταθούμε προς τα έξω. Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν και στο σταμάτημα αιμορραγίας», όπως ανέφερε η εκπαιδεύτρια Ζωή Λειβαδίτου.

«Το πρώτο και σημαντικό για έναν επισκέπτη είναι να νιώθει την ασφάλεια του προορισμού, αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε και κάθε μέρα είμαστε σε αυτό το σκοπό. Γι’ αυτό μπαίνουν αυτοί οι απινιδωτές και θέλουμε να εκπαιδεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, γιατί μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και να είμαστε εκπαιδευμένοι κατάλληλα. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε και από τα μέρη υψηλής όχλησης», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γιαννάκας.

Πηγή : ertnews.gr

Πανέτοιμοι οι Λιμενικοί στη χρήση απινιδωτή στο Λιμάνι της Μυτιλήνης

Με στόχο την προσφορά πρώτων βοηθειών σε άτομα που πιθανόν να χρειαστούν βοήθεια εντός του χώρου του λιμανιού Μυτιλήνης, χθες με την απονομή πτυχίων στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ολοκληρώθηκε το σεμινάριο χρήσης μέσων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης.

Στόχος του Δήμου Μυτιλήνης είναι η επέκταση του δικτύου απιδινωτών και σε άλλα σημεία της πόλης της Μυτιλήνης.

Πηγή : ertnews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο