Παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη για το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με το φάρμακο και Καθηγητές Πανεπιστημίου θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, με σκοπό να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, και θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Ιουνίου 2024, στο Ελιά και Θάλασσα, στη Μυτιλήνη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα λάβουν χώρα δύο στρογγυλά τραπέζια με θέματα: «Σύγχρονες προκλήσεις στην καινοτομία και την προσβασιμότητα στο φάρμακο» και «Υπηρεσίες προαγωγής υγείας μέσα από το φαρμακείο».

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που άπτονται των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο του φαρμάκου, της διαχείρισης του πόνου από το φαρμακείο, της φαρμακευτικής κάνναβης για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, της καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της σημασίας της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Παράλληλα, με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο