Θερινό σχολείο για τα «ΜΜΕ και προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές» από το ΕΚΠΑ

Από την 1η  Ιουλίου και για δύο εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τα «Μέσα επικοινωνίας και προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές». Το θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ στη Μυτιλήνη υλοποιείται από το 2019 και φέτος συμμετέχουν φοιτητές από 14 χώρες, όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπεύθυνος καθηγητής Γιώργος Πλειός.

Η έναρξη του θερινού σχολείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο του δήμου Μυτιλήνης, Τυρταίου 4, και για πρώτη φορά όπως είπε ο κύριος Πλειός, υπάρχει συνεργασία και με το δήμο για τη διεξαγωγή του μεταπτυχιακού προγράμματος.

«Οι φοιτητές γνωρίζουν τόσο τις συνθήκες του προσφυγικού με τις αφίξεις και τη διαχείριση των ανθρώπων όσο και για την δημοσιογραφική επικοινωνιακή κάλυψη του θέματος. Η ενημέρωση του κοινού είναι πολύ σημαντική γιατί  με αυτή την πληροφόρηση διαμορφώνουν γνώμη για τους πρόσφυγες , με βάση αυτή την άποψη εκλέγουν τους τοπικούς τους άρχοντες. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να έχουν οι πολίτες μια εμπεριστατωμένη ψύχραιμη ενημέρωση και μετά να αποφασίσει ο πολίτης για την άποψη που θα διαμορφώσει

Το προσφυγικό διογκώνεται, δεν μειώνεται και αυτό καταμαρτυρούν τα στοιχεία. Το 2014 ο μετακινούμενος προσφυγικός πληθυσμός ήταν 60 εκατομμύρια ενώ σήμερα έχουν διπλασιαστεί και είναι 120 εκατομμύρια άνθρωποι. Για αυτό πρέπει να έχουμε πιο έγκυρη πιο αντικειμενική ενημέρωση και αυτός είναι ο ρόλος του δικού μας ακαδημαϊκού έργου».

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο