Λέσβος | Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί λόγω χαμηλών αποθεμάτων νερού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από σήμερα και για ένα μήνα η Λέσβος λόγω λειψυδρίας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατέθεσαν σχετικό αίτημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε δεκτό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λέσβου στις 23 Απριλίου, είπε πως η ΔΕΥΑΛ απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο στους δύο δήμους, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Συγκεκριμένα ανέφερε : «Ξεκινήσαμε αναλύοντας τα επίπεδα βροχόπτωσης – από τις 22 ίντσες πέρυσι, που ήταν θεωρητικά η χειρότερη χρονιά,  φέτος βρισκόμαστε μόλις στις 16 – και παρουσιάσαμε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές όπως το Πλωμάρι, ο Πολιχνίτος και η Μυτιλήνη». και εξηγεί πως ο λόγος που έγινε αυτή η ενέργεια είναι για να προχωρήσουν ορισμένα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις χωρίς να χρειάζεται να τηρηθούν οι γραφειοκρατικοί χρόνοι και οι περίπλοκες διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο