Στη μετακίνηση της δασκάλας ένταξης σε άλλο σχολείο αντιδρούν οι κάτοικοι του Μανταμάδου και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λέσβου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου Μανταμάδου Μυρσίνη Μουστάκα, «με 10 παιδάκια στο τμήμα ένταξης, η δασκάλα μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μείνουν ακάλυπτα».
Από τα 10 παιδιά, τα 4 έχουν τη σχετική διάγνωση του ΚΕΔΑΣΥ, ενώ τα υπόλοιπα είναι στην αναμονή δεδομένης της υποστελέχωσης της αρμόδιας υπηρεσίας.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μάλιστα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχε ζητήσει τη διαίρεση της Γ’ και Δ’ δημοτικού που βρίσκονται σε κατάσταση συνδιδασκαλίας, καθώς φοιτούν 5 παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες, για να πάρουν τη διαβεβαίωση της διεύθυνσης, ότι. αφού υπάρχει δασκάλα ένταξης, τα παιδιά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Αιφνιδιαστικά η δασκάλα αποχώρησε από το σχολείο την Παρασκευή και οι κάτοικοι ζητούν εξηγήσεις και λύση του προβλήματος.

Πηγή : ertnews.gr
