Πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού σε φορείς και συλλόγους για συμμετοχή σε δράσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχής αιγίδας για δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2021, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης δράσεων ελληνικών πολιτιστικών φορέων.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι προσκλήσεις δημοσιεύονται στις αρχές του Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την γενικότερη πολιτική του ΥΠΠΟΑ για επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να εξασφαλίζεται στους φορείς περισσότερος, κατά το δυνατόν, χρόνος προετοιμασίας των δράσεων τους.

Το ΥΠΠΟΑ, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την έρευνα και ειδικότερες δράσεις ψηφιακού πολιτισμού, για παιδιά και εφήβους, για την συμπεριληπτικότητα και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον πολιτισμό, σε συνάρτηση και με το αντίστοιχο Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Στο ίδιο πλαίσιο, φέτος επαναφέρει την δυνατότητα υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης και για παραγωγές διετούς προγραμματισμού στο θέατρο και τον χορό.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής έχουν φορείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου 2021, ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Τόσο η εγγραφή στο Μητρώο, όσο και η υποβολή αιτήματος γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση drasis.culture.gr, όπου θα αναρτηθούν οι σχετικές προσκλήσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις αναλυτικά.

Η αξιολόγηση των αιτημάτων και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις θα γίνουν μέχρι τις 12 Απριλίου 2021, από ειδικές επιτροπές, που θα αποτελούνται από προσωπικότητες κάθε τομέα και τον/την Προϊστάμενο/η της εκάστοτε αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι φορείς και σύλλογοι μπορούν να περιηγηθούν εδώ: Πύλη Πολιτιστικών Φορέων (culture.gr)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο