Φ. Αραμπατζή | Να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να δούν με αισιοδοξία την επόμενη μέρα για τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Με θλίψη αντίκρισα τα αποκαΐδια της πυρκαγιάς στον πρότυπο Αγροτικό Κτηνοτροφικο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, στη Λέσβο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας με τη σκέψη πως ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Η Κυβέρνηση είναι εδώ, με τη βούληση και το απαραίτητο θεσμικό «οπλοστάσιο» της «Κρατικής Αρωγής». Από το πρωί επικοινώνησα με τους αρμόδιους, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Stelios Petsas, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Andreas Lykourentzos προκειμένου να κινηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και οι κτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού, οι οικογένειές τους και ολόκληρο το νησί να δουν με αισιοδοξία την “επόμενη μέρα”.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που για άλλη μια φορά επέδειξαν αξιέπαινη επιχειρησιακή επάρκεια και ζήλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τον Μεσότοπο και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού οι οποίες υπέστησαν ολική καταστροφή από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, επισκέφτηκε νωρίς σήμερα 13.07.2021 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο Μιχάλη Ταμβακέλλη και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Μεσοτόπου Γαβριήλ Πιπίνη, και τα μέλη του Συνεταιρισμού για το μέγεθος της καταστροφής και συζήτησαν τρόπους αποκατάστασης μέρους των ζημιών και επαναλειτουργίας του Συνεταιρισμού.

Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο τον οποίον ενημέρωσε, ζητώντας την στήριξη του Οργανισμού.

Φορτηγά και μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και συνδράμουν στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς και τον καθαρισμό του χώρου.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στον Μεσότοπο και διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν. Πραγματικά είναι θλιβερό γεγονός κόποι χρόνων από τους ανθρώπους της περιοχής να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες ώρες. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο με προσωπικό και μηχανήματα και συνδράμει στην προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος. Από κει και πέρα, ήδη ενημέρωσα τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, είμαστε σε επαφή με τον κ. Αθανασίου και αναζητούμε τρόπους να βοηθήσουμε. Και θα το κάνουμε με κάθε τρόπο».

Ο Δήμος Μυτιλήνης στηρίζει τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου μετά την καταστροφή των εγκαταστάσεών του από πυρκαγιά

Η είδηση με τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου μας λύπησε βαθύτατα. Είμαστε σίγουροι ότι η καταστροφή αυτή θα αποτελέσει μια πρόκληση, η οποία θα χαλυβδώσει και θα πεισμώσει τους Μεσοτοπίτες που εδώ και 20 χρόνια έχουν δείξει πως ξέρουν να δημιουργούν και να πρωτοπορούν με ό,τι καταπιάνονται, με όχημα τον Συνεταιρισμό τους.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, επικοινώνησε με τη ψυχή του Συνεταιρισμού, Μαν. Κωνσταντιδέλλη, δηλώνοντας του την ηθική στήριξη του Δήμου Μυτιλήνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και την υποστήριξη του σε ό,τι χρειαστεί για την επόμενη μέρα. Στην προσπάθεια επανεκκίνησης ο Δήμος Μυτιλήνης θα είναι δίπλα στον Συνεταιρισμό, ηθικά και υλικά και καλεί τους Μυτιληνιούς να στηρίξουν τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, με αγορές των προϊόντων του.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στη προσπάθειά σας, δεν είστε μόνοι σας», είναι το μήνυμα του Δήμου Μυτιλήνης προς τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο