Στο Covid Free Gr Wallet για κινητά και τάμπλετ πλέον τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις κορονοϊού

MAN IN LAPTOP

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλέον, να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις σχετικά με τον κορονοϊό σε εφαρμογή wallet για το κινητό ή το τάμπλετ τους μέσω του Covid Free Gr Wallet που υλοποίησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο ευρέως γνωστό, καθώς οι χρήστες σε ανάλογες εφαρμογές αποθηκεύουν πληθώρα εγγράφων, όπως τις κάρτες επιβίβασης για ταξίδια ή εισιτήρια θεαμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Μέσω της νέας εφαρμογής απλοποιείται σημαντικά η αποθήκευση σε ένα σημείο και συνεπώς η επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) με στόχο τη διευκόλυνση των σχετικών ελέγχων. Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το Covid Free Gr Wallet μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

Η διαδικασία προκειμένου να αποθηκευτούν τα πιστοποιητικά στην εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα λεπτά: Ο πολίτης μπορεί να σκανάρει το QR code που διαθέτει το εκάστοτε πιστοποιητικό ή να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Στο αμέσως επόμενο βήμα εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

«Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια», αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο