Ανοίγουν 7 ανθρωπιστικοί διάδρομοι | Άρχισε η αποχώρηση αμάχων από την Σούμι | Οι Ρώσοι κατέλαβαν περιοχές της Μαριούπολης

Η Ουκρανία ανοίγει σήμερα 7 “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” για τους αμάχους που θέλουν να εγκαταλείψουν πόλεις που πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, το λιμάνι στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Άμαχοι άρχισαν σήμερα να αποχωρούν από την πόλη Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία μέσω “ανθρωπιστικού διαδρόμου” για τρίτη ημέρα, έπειτα από συμφωνία για τοπική κατάπαυση του πυρός, δήλωσε παράλληλα ο περιφερειακός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι.

Μερικές χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την πολιορκημένη πόλη αυτήν την εβδομάδα βάσει συμφωνιών με τη Ρωσία, η οποία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. Κόσμος επίσης εγκαταλείπει τους κοντινούς οικισμούς στην Κρασνοπίλια και Τροστιάνετς, πρόσθεσε ο Ζιβίτσκιι.

“Οι οχηματαπομπές (αυτών που απομακρύνονται) φεύγουν. Υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός!”, σημείωσε.

Παράλληλα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ολέκσιι Κουλέμπα δήλωσε σήμερα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες, Τετάρτη, από χωριά και πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο