“Έφυγε” από την ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ

Απεβίωσε σήμερα το πρωί  ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς σε ηλικία 83 ετών. Έφυγε από τη ζωή στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείτο στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. 
Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυττού.

Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.
Μετά την προσχώρηση της INTERAMERICAN στον Όμιλο EUREKO, διατήρησε τη θέση του προέδρου του ομίλου INTERAMERICAN, αλλά πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:
* την τράπεζα Interbank (στο μεταξύ εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την EFG Eurobank)
* την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic)
* την Ευρωκλινική Αθηνών
* την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millenium Bank)
* το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων Interjet
* την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm
* για το διάστημα 1998-2001 ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ‘Αρης
* Κατείχε το 33% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και του ραδιοφωνικού Alpha (το υπόλοιπο 66% κατέχει ο όμιλος RTL)
* τις κινηματογραφικές αίθουσές Village Roadshow Greece
* το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
* της Mediterra Οινοποιητική στην Κρήτη 
Επί σειρά ετών ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος το 1998 και τη διετία 2001-02. 
Είχε πληθωρικό κοινωνικό, φιλάνθρωπο και πολιτιστικό έργο και έχει λάβει διακρίσεις και τίτλους για το έργο του. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηκώνστα και μέλος διαφόρων πολιτιστικών σωματείων και οργανώσεων ενώ έχει ανακηρυχθεί «’Αρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.
Είχε μία κόρη και δύο εγγόνια.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο