Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων «Είμαστε Νησιώτες»

Με μεγάλο ενθουσιασμό και επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του δωρεάν προγράμματος καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων «Είμαστε Νησιώτες», που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πρώτος σταθμός ήταν η Σκάλα Καλλονής από τις 27 Ιουνίου έως 08 Ιουλίου 2022, με την συμμετοχή τριάντα παιδιών!

Το πρόγραμμα όπως και πέρυσι πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Princess Charlene of Monaco Foundation “project Safe Greece”, μέλος του οποίου είναι από πέρυσι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Φέτος το πρόγραμμα με βασικό στοιχείο την κολύμβηση και την αθλητική ναυαγοσωστική πλαισιώθηκε από το πολιτιστικό στοιχείο του τόπου μας. Αναλυτικά τα παιδιά παρακολούθησαν τις παρακάτω ενότητες:

• Ασφαλής Κολύμβηση και ασκήσεις Αθλητικής Ναυαγοσωστικής μέσω του «project safe Greece»
• Το Ολυμπιακό Άθλημα της Ξιφασκίας
• «ΛΕΜΕ ΟΧΙ!ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!»
• Παραδοσιακοί χοροί και αθλοπαιδιές
• Επίσκεψη στο ΚΕΦΙΑΠ και πρώτες βοήθειες
• Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λειμώνος και το μουσείο της
• Πεζοπορία στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Χριστού στα Παπιανά
• Εισαγωγή στη Αγιογραφία

Από τους συντελεστές του προγράμματος, Τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αθλητισμού Στρατή Αλεξίου, απευθύνονται ιδιαίτερες ευχαριστίες:

Στον πρόεδρο της Κοινότητας Κεραμίου κ. Μπάγκαλα Βασίλη
Στο Λιμεναρχείο Σκάλας Καλλονής και τον κ. Τσολάκη για την αγαστή συνεργασία για μία ακόμη χρονιά
Στην Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (EANE) σε συνεργασία με το Princes Charlene of Monaco Foundation, κ. Στάθη Αβραμίδη
Στην Παπασταύρου Βασιλική (ΚΦΑ)Στην Ειρήνη Μακρή (ΚΦΑ)
Στον Κωνσταντίνο Μαλακό (ΚΦΑ & Ναυαγοσώστης)
Στον κ. Περιβολάρη Νίκολαο, Πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής για τη παραχώρηση του προαύλιου χώρου του Νηπιαγωγείου Σκάλας Καλλονής
Στην Ιερά Μητρόπολη Μυθήμνης Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας(ΕΟΞ) για τη παραχώρηση του εκπαιδευτικού υλικού
Στο ΚΕΦΙΑΠ, στον κ. Λάμπρο Σταθάκη και στην κ. Μαρία ΣτυλιανέλληΣτην κ. Στέλλα Χίου (Κλινική & Εφαρμοσμένη Ψυχολόγος Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεύτρια Ειδικός Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης)
Στον κ. Χάρη Πελέκο για την παρουσίαση των παραδοσιακών χωρών
Στον κ. Πάππο Κωνσταντίνο Αντιδήμαρχο, στο γραφείο κίνησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου και στο προσωπικό του, για τη μεταφορά των παιδιών
Στον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκάλας Καλλονής Λέσβου “Η Πρόοδος”, στον πρόεδρο κ. Αντώνη Δουκέλλη και στην κ. Νικολάρα Αγγελική για τη παραχώρηση της αίθουσας στη Σκάλα Καλλονής.

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς για την υποστήριξη τους και τα παιδιά που συμμετείχαν.

Δεύτερος σταθμός η Σκάλα Πολιχνίτου!

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο