Γ. Μπουρνούς | «Να παραταθούν επαρκώς οι προθεσμίες για τη διόρθωση των Δασικών Χαρτών»

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκρέκα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, προκειμένου να παραταθούν επαρκώς οι προθεσμίες για τη διόρθωση των Δασικών Χαρτών, καθώς και να αναλάβει το Υπουργείο την κάλυψη του κόστους κάθε απαιτούμενης συμπληρωματικής εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου παρενέβη – εκ νέου – για το θέμα των Δασικών Χαρτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία ανάρτησης και οριστικοποίησης τους, τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας, αλλά και την σημαντικότατη πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται προκειμένου να διορθώσουν λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Ο κ. Μπουρνούς καλεί τον κ. Σκρέκα να προβεί στην άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων, ήτοι της επαρκούς παράτασης – εξάμηνης τουλάχιστον – των προθεσμιών και της ανάληψης, εκ μέρους του Υπουργείου, του κόστους των συμπληρωματικών εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Παράταση προθεσμιών για τους Δασικούς Χάρτες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ανάληψη του κόστους των συμπληρωματικών εργασιών – μέχρι την ολοκλήρωση αυτών – από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας αναφορά με την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού Σχεδιασμού και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την οποία τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα επαρκούς παράτασης των προθεσμιών για τη διόρθωση των Δασικών Χαρτών, την υποβολή αντιρρήσεων και των εγγραφών – πριν την οριστικοποίησή τους – καθώς και η ανάληψη, εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του κόστους κάθε απαιτούμενης συμπληρωματικής εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

Η επιστολή.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο