Πιττός για τις δηλώσεις Αντωνάκα | Άμεση απάντηση από τον Πρόεδρο του Αιολοκού

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Αιολικού, Τζίμ Αντωνάκας, αναφερόμενος στα αιτήματα της ομάδας για την χρήση του Γηπέδου (Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης) και του γηπέδου (Γ.Σκούφος) ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μυτιλήνης, κ.Παναγιώτης Πιττός, απάντησε στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Αιολικού, για να έρθει και η άμεση απάντηση από τον κ.Αντωνάκα.

Συγκεκριμένα η δήλωση του κ.Πιττού αναφέρει :

Με λύπη παρακολουθώ τις ψευδείς και ανακριβείς δηλώσεις του Κου. Τ. Αντωνάκα, καθώς τα αιτήματα του Αιολικού για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης και του Γηπέδου «Γ. Σκούφος» έφτασαν στα γραφεία μας την 12 Ιουλίου 2022 και απαντήθηκαν στις 15 Ιουλίου 2022.

Για το γήπεδο «Γ. Σκούφος» γνώριζαν εδώ και καιρό ότι έχει παραδοθεί στα χέρια εργολάβων προς ανακατασκευή του Χλοοτάπητα.

Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 ο Αιολικός είχε παραχωρητήριο στα ακόλουθα Γήπεδα:

• Δημοτικό Στάδιο Παπάδου για τις ακαδημίες χωρίς να υφίστανται.
• Δημοτικό Γήπεδο Λουτρών.
• Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης 2-3 φορές εβδομαδιαίως για προπόνηση.
• Δημοτικό Γήπεδο Μόριας.
• Γήπεδο «Γ. Σκούφος» με αποκλειστικότητα και χωρίς δικαίωμα χρήσης από άλλη ομάδα.

Επίσης ο Αιολικός έχει επιχορηγηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης με τα ακόλουθα ποσά:

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 έλαβε οικονομική στήριξη από τον Δήμο Μυτιλήνης με ποσό 5.290,00€ και για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 με το ποσό των 7.000,00€ για τις μετακινήσεις του και με το ποσό των 1.800,00€ για την ομάδα καλαθοσφαίρισης από το ΝΠΔΔ.

Τα γήπεδα σύμφωνα με τον Νόμο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παραχωρούνται και φιλοξενούν κάθε είδους αθλητικές αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες.»

Ο Δήμος Μυτιλήνης και το Νομικό Πρόσωπο εύχονται στον Αιολικό, καθώς και σε όλες τις ομάδες εθνικών και τοπικών κατηγοριών να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και υπενθυμίζει πως τα Δημοτικά Στάδια και Γήπεδα είναι διαθέσιμα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις ή την οποιαδήποτε Αποκλειστικότητα.

Ο Πρόεδρος του Αιολικού, κ. Τζίμ Αντωνάκας απάντησε άμεσα στον κ.Πιττό με την εξής ανακοίνωση :

Οφειλόμενες απαντήσεις προς τον Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτη Πιττό, επειδή και η παραπληροφόρηση έχει τα όρια της:

1) Οι επιστολές μας με τα αιτήματα προς τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Μυτιλήνης εστάλησαν στις 13 Ιουνίου 2022 και μόνο κατόπιν δικής μας όχλησης προς τους υπαλλήλους, αφού δεν είχαμε την παραμικρή απάντηση, επαναπροωθήθηκαν στις 12 Ιουλίου 2022. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του  για το πού βρίσκονταν επί έναν ολόκληρο μήνα. 

2) Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του κ. Παναγιώτη Πιττού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εντός της υπηρεσίας του, αλλά θα πρέπει στο εξής να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, γιατί το να αναφέρεται δημόσια περί ψευδών δηλώσεων του κ. Αντωνάκα, ενώ ο ίδιος συνειδητά ψεύδεται (εκτός κι αν τον έχουν παρασύρει σε τέτοιο λάθος χωρίς να το γνωρίζει, παρότι θα όφειλε) αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας και αυτό είναι πράξη ποινικά κολάσιμη

3) Από το Γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος» μας ζητήθηκε να αδειάσουμε τα αποδυτήρια αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων μας, όπως και πράξαμε. Ήταν Μάρτιος. Έκτοτε το γηπεδο παραμένει παρατημένο στο έλεος του δίχως να έχουν πραγματοποιηθεί οι παραμικρές εργασίες. Αν αυτό εννοεί όταν γράφει πως «έχει παραδοθεί σε χέρια εργολάβων», δεκτό. 

4) Περί παραχωρητηρίων, επειδή ο κ. Πίττος είναι «φρέσκος» στην τοπική αυτοδιοίκηση, αν και δεν πρόκειται για εκλεγμένο αλλά για διορισμένο παράγοντα της, καλό θα ήταν να μάθει πρώτα ότι όλα αυτά που εκείνος γράφει ότι παραχωρήθηκαν στον Αιολικό, λες και δεν έπρεπε, αφορούσαν και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ακαδημίας μας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λέσβου. Μήπως δεν θα έπρεπε να συμμετέχουμε; Γιατί βλέπουμε ότι έχει άποψη ακόμα και στο πού θα δραστηριοποιηθούμε ως σύλλογος. 

5) Όσο για τις επιχορηγήσεις του Δήμου Μυτιλήνης προς τον Αιολικό, ευχαριστούμε θερμά που τα γράφει μόνος του, χωρίς να πρέπει να τα αναφέρουμε εμείς, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να παρέθετε δίπλα και τα ποσά με τα οποία επιχορηγήθηκαν τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία από τη δημοτική αρχή κατά την ίδια περίοδο, ώστε να μπορούν οι δημότες να κάνουν και τις απαραίτητες συγκρίσεις. Θα καταρρεύσει όμως το δικό του αφήγημα…

Ευχαριστούμε πάντως για τις ευχές τον κ. Παναγιώτη Πιττό. Ως σύλλογος δεν ξεχνάμε την προσφορά του στην ομάδα μας. Εκείνος, δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι ξεχνάει το μέγεθος του Αιολικού. 

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε. Έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο