Λαϊκή Συσπείρωση | «Το αντίδωρο των 600.000 ευρώ δηλώνει ότι έχουν συζητηθεί και έχουν παρθεί αποφάσεις που δεν γνωρίζει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε η αποδοχή ποσού 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που χορηγήθηκε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου κατόπιν αιτήσεως του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επισημάνει πολλές φορές ότι ο δρόμος για το μεταναστευτικό είναι πολύ μακρύς και οι κυβερνήσεις, τόσο η τωρινή, όσο και η προηγούμενη, το ξέρουν πάρα πολύ καλά.

Το αντίδωρο των 600.000 ευρώ δηλώνει ότι έχουν συζητηθεί και έχουν παρθεί αποφάσεις που δεν γνωρίζει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά ούτε και οι συνδημότες μας σχετικά με το προσφυγικό.

Πώς αλλιώς εξηγείται ότι οι εργασίες στην Βάστρια συνεχίζονται και δεν υπάρχει καμία αναφορά ή συζήτηση, όταν είναι δεδομένο ότι τμήμα της δομής βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η λειτουργία της θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο δικό μας δήμο;

Πώς αλλιώς εξηγείται ότι στη μεγάλη παλεσβιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς που ο λεσβιακός λαός εξέφρασε την αντίθεση του στη δημιουργία της δομής, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου δεν εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη φτηνή δικαιολογία, ότι ήταν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δηλαδή ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να εκφράσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Πώς αλλιώς εξηγείται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση επέμενε να μην υπάρχει «καμία δομή», ενώ ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή υποστήριζαν την άποψη «καμία νέα δομή» και τα αποτελέσματα να είναι τώρα ορατά.

Πώς αλλιώς εξηγείται ότι όταν ισχυριστήκαμε ότι το αντίδωρο των 600.000 ευρώ δόθηκε για να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους δημότες για την κατασκευή της δομής στη Βάστρια , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αντέδρασε λέγοντας, “μας χρωστούν πολλά περισσότερα γιατι το τουριστικό προϊόν στο Δήμο μας υπεστη ζημιά “.

Φυσικά και επλήγη, αλλά δεν πιστεύουμε ότι τους πήρε ο πόνος τώρα για τον τουρισμό του νησιού μας.

Πώς αλλιώς εξηγείται η συνεχής αντιπαράθεση των δύο δήμων που σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάει τον τόπο μας και αποπροσανατολίζει τους κατοίκους τους από τα πραγματικά προβλήματα και τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Να ποιος είναι ο ρόλος της κατ΄ όνομα « ανεξάρτητης δημοτικής αρχής», να αποπροσανατολίζει τους δημότες και να παγώνει τις όποιες αντιδράσεις διεκδίκησης που μπορεί να εκδηλωθούν.

Ο τόπος μας θέλει Δημοτική Αρχή που να αγωνίζεται και να διεκδικεί μαζί με τους δημότες, από την κεντρική εξουσία, αυτά που πραγματικά δικαιούται και δεν δίνονται ως αντίδωρα, αυτά που επί δεκαετίες θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί για να στηρίξουν το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας:

  • Να γίνουν σοβαρά έργα υποδομής για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας (φράγματα, δρόμοι, δίκτυα άρδευσης κ.α.). Καμία σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα (γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία, τουρισμός κ.α.) δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς νερό.
  • Να υπάρχουν φθηνά εισιτήρια, γρήγορα πλοία και ακτοπλοϊκές γραμμές που να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τουρισμό και τις μετακινήσεις και όχι να θέλει έναν μέσο μισθό, 800 ευρώ, για να μετακινηθεί μία τετραμελής οικογένεια στο νησί μας.
  • Να αξιοποιηθούν το δάσος, οι αλυκές και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού μας.

Αν δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω ο πληθυσμός στο νησί μας θα συνεχίσει να μειώνεται, καθώς η ανεργία θα αυξάνεται και θα είναι μη αναστρέψιμη πλέον η ερήμωση των χωριών μας.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο