Στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας η Αναστασιάδου και η Κοντού από τον ΝΟΜ

Περήφανη έκανε για ακόμα μια φορά σήμερα τη Λέσβο και ολόκληρη την Ελλάδα η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού που με τη συναθλήτριά της Ευαγγελία Αναστασιάδου πέρασαν στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας.

Ήταν ο τρίτος αγώνας που έδωσαν σε αυτή τη διοργάνωση και στα ημιτελικά σήμερα, πέρασαν στα 6 καλύτερα πληρώματα του κόσμου.

Οι εκφωνητές του αγώνα, αναφέρθηκαν ειδικά στη Μηλένα Κοντού σημειώνοντας ότι «παρά το μικρό της ηλικίας της, μόλις 16 χρονών, κατάφερε τόσα πολλά πράγματα μέχρι σήμερα.» Στο ταμπλό του αγώνα καταγράφεται ως η νεαρότερη αθλήτρια της διοργάνωσης.

Οι τελικοί αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 23-24 και 25 Σεπτεμβρίου θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Τάσος Μπαλής μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου τόνισε ότι “ήδη η Μηλένα Κοντού με το χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλί που έχει φτάσει ποτέ αθλητής στην κωπηλατική ιστορία της Λέσβου. Και η Μηλένα συνεχίζει στο παγκόσμιο με μία τεράστια προσπάθεια από ένα ταλαντούχο κορίτσι”.

Ο κ. Μπαλής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά αθλητικά σωματεία, κυρίως οικονομικής φύσης και παρόλα αυτά με σκληρή προσπάθεια βγάζουν πρωταθλητές .

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο