Επανατοποθέτηση της Λέσβου στο χάρτη της κρουαζιέρας με την συνεργασία «Περιφέρειας – Five Senses Consulting and Development»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την έναρξη συνεργασίας της Περιφέρειας με την εταιρία Five Senses Consulting and Development με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την επανατοποθέτηση της Λέσβου στο χάρτη της κρουαζιέρας, παραχώρησε σήμερα 4.10.2022 Συνέντευξη Τύπου παρόντος του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Ιωάννη Μπρα.

Στο πάνελ της συνέντευξης ήταν επίσης ό Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νικόλαος Νύκτας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κώστας Παπαδόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους παρόντες υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε και υπήρξε η πρόταση για την ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιέρας, με χρηματοδότησή της προχώρησε στην ανάθεση της Μελέτης για την ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού της κρουαζιέρας στον Σύμβουλο κ. Μπρα, ο οποίος διαθέτει, τη γνώση και εμπειρία με ανάλογες μελέτες σε 60 ακόμα λιμάνια Είναι ευκαιρία να τον έχουμε κοντά μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι «το ζητούμενο είναι να ξαναμπεί η Λέσβος και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στη κρουαζιέρα με οργάνωση του τουριστικού προϊόντος που έχουν να προσφέρουν.»

Στη συνέχεια παραχώρησε το λόγο στον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα ο οποίος υπογράμμισε ότι «η κρουαζιέρα είναι ένας ιδιαίτερος θεματικός τουρισμός σημαντικός , που ταιριάζει στα νησιά και τον πολιτισμό μας

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος κ. Μπρας τόνισε : «Το νησί της Λέσβου έχει πάρα πολλά να δώσει στην κρουαζιέρα και υπάρχουν παραδοτέα που θα βοηθήσουν να αναδομήσουμε το προϊόν του νησιού και να επανα-συστήσουμε τη Λέσβο ως προορισμό. Θα συμμετέχουμε σε τρία γεγονότα-προώθησης της κρουαζιέρας και θα υπάρξουν συσκέψεις που θα μας επιτρέψουν να καθορίσουμε το τι θα προβάλουμε ως τουριστικό προϊόν κρουαζιέρας του νησιού.»

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ.Μυρσινιάς δήλωσε την ικανοποίησή του που ο κ. Μπρας θα καταθέσει «την εξειδικευμένη γνώση του σε μία πρόταση ζωτικής σημασίας. Το ζητούμενο είναι να μπει το νησί στην αγορά της κρουαζιέρας και να δούμε το αποτύπωμα στην οικονομία του νησιού» υπογράμμισε.

Τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση να συμμετέχει στην προσπάθεια εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Παπαδόπουλος. Παρόντες επίσης ήταν και τοποθετήθηκαν υπέρ του εγχειρήματος τουριστικοί Πράκτορες και φορείς της Λέσβου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο