Το Λιμενικό στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής | Μια μοναδική παρουσίαση για τις δραστηριότητες του Σώματος

Μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις είχαν την τύχη να απολαύσουν την Παρασκευή οι μαθητές μας στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα».

Πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών ο “Κυμ” έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις , επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι.

Προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων.

Πως γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί, ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν τους μαθητές.

Εκείνος όπως που απογείωσε την παρουσίαση (και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο “Κυμ”, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου-παρακαλώ ) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με τέτοιες ουσίες κάτω από ένα κώνο.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη του σώματος, που μας επισκέφθηκαν (τον Μπάμπη, τον Μιχάλη, τον Θοδωρή, τον Νικόλα και ιδιαίτερα την αξιωματικό κ.Ελένη Κέλμαλη, που συνεργάστηκε μαζί μας με μεγάλη υπομονή και προετοίμασε το εκπαιδευτικό σενάριο της παρουσίασης).

Τους αποχαιρετήσαμε δίνοντας τους σαν αντίδωρο από μια ατζέντα – ημερολόγιο του σχολείου για το 2023 με τεκμήρια από το πρόγραμμα «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου» μαζί με δύο βαζάκια – ένα με γλυκό πορτοκάλι και ένα με λικέρ πορτοκάλι -από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο