Επίσκεψη Πετρέλλη σε Αστυνομία, Δικαστήριο και Πολεοδομία | Περιοδεία και στο Πλωμάρι

Απ΄ τις πρόσφατες επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Πετρέλλη στην Αστυνομία, Δικαστήριο και Πολεοδομία κοινό πρόβλημα που απασχολεί Υπηρεσίες και εργαζομένους είναι η υπο στελέχωσή, καθόσον τα τελευταία χρόνια η κεντρική διοίκηση αδιαφορεί και δεν προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους σε αντικατάσταση όσων αποχωρούν σε ΄σύνταξη .

Ειδικότερα:

Στην Αστυνομία η υπό στελέχωση εμφανίζεται εντονότερη λόγω των νέων υπηρεσιών που συστάθηκαν. Ειδικά στα χωριά το πρόβλημα πιέζει ακόμη περισσότερο κατά την θερινή σεζόν. Ακόμη διατυπώνεται ανησυχία και εκφράζονται φόβοι για τις επιπλέον υποχρεώσεις που αναμένεται να προκύψουν όταν λειτουργήσει η νέα μεταναστευτική δομή στη Βάστρια.

Δικαστικοί Υπάλληλοι : Εκεί λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων, τα κενά σε προσωπικό υπερβαίνουν και το 50%. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αναγνώριση ειδικών συνθηκών εργασίας, πληρωμή υπερωριών και των έξτρα υπηρεσιών που παρέχουν τα Σάββατα, τις Κυριακές – εορτές κ.α. Αναφερόμενος σε ερωτήσεις των εργαζόμενων σχετικά με το σοβαρότατο κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν με το Εφετείο Αιγαίου, ο Γιώργος Πετρέλλης παρέδωσε ενημερωτικό φάκελο με Ερωτήσεις – Υπομνήματά κ.α. που έκανε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διεκδικώντας πιστώσεις από το ποσό των 310 εκατ. ευρώ που η Κυβέρνηση διέθεσε – θα διαθέσει για τα δικαστικά μέγαρά α όλης της χώρας, ενώ δεν περιλαμβάνεται το Δικαστήριο της Μυτιλήνης παρόλο που από το 2011 υπάρχει έτοιμη προμελέτη.

Στην Πολεοδομία : πέραν των άλλων προβλημάτων που μαστίζουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας , οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν ενημερώνονται για τις νομοθετικές αλλαγές που κατά καιρούς γίνονται με συνέπεια να μην εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε οι πολίτες.

Ο Γιώργος Πετρέλλης καθημερινά συνεχίζει τις επαφές του με εργαζόμενους υπηρεσίες και εκπροσώπους φορέων και τις επισκέψεις του στα χωριά ..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΤΡΕΛΛΗ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ

Στο Πλωμάρι ήταν χθες ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης, όπου περιόδευσε στην αγορά και συναντήθηκε με πολλούς γνωστούς και φίλους. Το ζήτημα του Μιχαλέλειου Ιδρύματος – Γηροκομείου, ήταν ένα απ’ τα σημαντικά που συζητήθηκαν για το οποίο ο Γ.Πετρέλλης τόνισε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί και να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά, σύμφωνα με τις ανάγκες του τόπου και την βούληση των Ευεργετών. Ιδιαίτερες συζητήσεις επίσης είχε με επιχειρηματίες και απασχολούμενους στον Τουρισμό και ΄βέβαια το ζήτημα της σύνδεσης του Πλωμαρίου με την Σμύρνη και η λειτουργία της Πύλης εισόδου εκεί κυριάρχησε στο ενδιαφέρον.

Η περυσινή έστω περιορισμένη σύνδεση με την τουρκική μεγαλούπολη είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες. Όμως φέτος, τουλάχιστον με ο, τι έγινε ως σήμερα γνωστό δεν φαίνεται να είναι εύκολη η επανάληψη των δρομολογίων ενώ στη γραμμή Μυτιλήνης – Σμύρνης ανακοινώθηκε έναρξη στις 2 Ιουνίου.

Ο Γ. Πετρέλλης επεσήμανε ότι χρειάζονται συντονισμένες και ρεαλιστικές προτάσεις προς του τούρκους τουριστικούς εταίρους και ότι ο ίδιος θα κάνει ο, τι χρειαστεί για να ξανανοίξει η γραμμή.

Σήμερα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο ενώ αργότερα είχε συνεργασία – ενημέρωση από τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Το Απόγευμα – βράδυ θα επισκεφθεί την Λαφιώνα, Στύψη και Υψηλομέτωπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο