Το «ΜΟ-ΤΟ Key» σε τρία σχολεία της Λέσβου

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Μαΐου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MO – TO Key, σε 3 σχολεία της Λέσβου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα το ΔιΦεΜΜ σχεδιάζει και υλοποιεί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, σκοπεύοντας να απελευθερωθεί η φαντασία και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων. Συγκεκριμένα, κάθε Άνοιξη, από το 2017, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key, εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με συλλογική προσπάθεια, με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να μπορούν να διοργανώνουν ένα πολιτιστικό γεγονός.

Η διαδικασία περιλαμβάνει στάδια. Αρχίζει με ένα εργαστήρι, όπου τα παιδιά και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους μαθαίνουν πως να διοργανώσουν μια συναυλία. Κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθετεί και φιλοξενεί έναν διάσημο μουσικό του πολιτιστικού ιδρύματος ΤONALi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στο σχολείο, για τη διοργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής της οποίας, θα εργαστεί μία ομάδα μαθητών με τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, σχεδιάζεσαι και υλοποιείται και μία τελική συναυλία, κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουν από κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο MO-TO Key, σε στενή συνεργασία με την ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ.

Οι φετινοί μουσικοί που θα λάβουν μέρος είναι: η γερμανίδα πιανίστρια Josefa Schmidt, αποδέκτης του βραβείου, φιναλίστ στο διεθνές «Concours Merci, Maestro!» στις Βρυξέλλες, βραβευμένη στο Jugend Musiziert. Η βιολίστρια Valerie Schweighofer, βραβευμένη σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς (βραβείο WDR3 Classics Prize, βραβείο Starnberg Music Festival, Odessa International Violin Competition, International Violin Competition Andrea Postacchini, Anton Rubinstein International Chamber Music Competition). Ο τσελίστας Michael Schmitz, πολλάκις βραβευμένος στον Παγγερμανικό διαγωνισμό “Jugend musiziert”, νικητής του 23ου διαγωνισμού

του γερμανικού ιδρύματος μουσικών οργάνων της Deutsche Stiftung Musikleben και υπότροφος του κρατικού ιδρύματος του κρατιδίου Baden-Württemberg.

Το πρόγραμμα των ημερών:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟ-ΤΟ Κey 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 16/05/2023 Josefa Schmidt

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ Κεραμίου & Άγρας 17/05/2023 Valerie Schweighofer

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ Βαρειάς 17/05/2023 Michael Schmitz

Στις 18 Μαΐου 2023 και ώρα 20.00 θα γίνει η τελική συναυλία στο

Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Το ΜΟ-ΤΟ Key είναι μία πλατφόρμα δράσης, είναι ο συντονισμός των ενεργειών, οι πρωτοβουλίες, η πρωτοτυπία των ιδεών, η εφευρετικότητα των παιδιών

Πηγή : ertnews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο