Δυτική Λέσβος | Σχέδιο για τη διευκόλυνση μετακινήσεων σε κοινόχρηστους χώρους ατόμων με κινητικά προβλήματα

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εκπονεί για πρώτη φορά Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων σε κοινόχρηστους χώρους ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο θα προσδιοριστούν οι απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές στους οικισμούς του Δήμου, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων διαδρομών προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις (π.χ. σχολεία, ΚΕΠ, πάρκα, κέντρα υγείας).

Η επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας του Δήμου βασίζεται και στη συμμετοχή των ίδιων των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο στον σύνδεσμο:

https://www.mwlesvos.gr/ και στο https://forms.gle/cBLpKxvNUeVy4pjd8.

Σημειώνεται πως το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα παραμείνει ανοιχτό προς συμπλήρωση μέχρι 10/07/2023.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2253350521.

«Κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το δημόσιο χώρο» δηλώνει ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη επισημαίνει τις δυσκολίες ενός τέτοιου σχεδίου: «Κοινόχρηστοι χώροι και κοινωφελή κτήρια πρέπει να είναι ισότιμα προσβάσιμα σε όλους, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό να εφαρμοστεί σε οικισμούς παραδοσιακούς, συχνά ημιορεινούς, με στενά σοκάκια, πλακοστρώσεις, χωρίς πεζοδρόμια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο