Πρώτο σε όλη τη χώρα το Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής στον 15ο διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη

Μια μεγάλη διάκριση απέσπασε φέτος η Σχολική μας Μονάδα. Ήρθε πρώτη στον φετινό στον 15ο διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη ανάμεσα στα Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας που έλαβαν μέρος.

……………………………………………………………

# Το σχολείο συμμετείχε με έξι διηγήματα, που έγραψαν ισάριθμοι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης. Τα διηγήματα είχαν σαν βάση προσωπικές ιστορίες του οικογενειακού ή ευρύτερου περιβάλλοντος των μαθητών και «δουλεύτηκαν» στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Σχολείου, που λειτουργεί από το 2019 .

…………………………………………….

# Να σημειωθεί ότι το σχολείο βραβεύεται για 3η φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η πρώτη ήταν το 2019 (οπότε κατέκτησε την 3η θέση) και η 2η το 2020 (οπότε κατέκτησε την 2η θέση). Τέλος το 2021 μια μαθήτρια του σχολείου με ατομική της συμμετοχή κατέκτησε στον ίδιο διαγωνισμό την 5η θέση.

……………………………………………………………

# Οι 5 μαθητές και οι ιστορίες τους ήταν :

– Μαριάννα Σιδερά : Το διαζύγιο την έσωσε απ΄ την εξορία

– Αγγελική Καραγκούνη : Ο ήρωας με το ένα χέρι

– Κων/νος Κυριακόπουλος : Αναμνήσεις από τον παπά Θυμή

– Νικόλα Πολυχρόνης : Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

– Γιώργος Ανδριώτης : Τα γρι-γρι της Αλεπούς

– Παναγιώτης Τράτας : Τότε κάναμε ό,τι έπρεπε και όχι ό, τι θέλαμε!

……………………………………………………………

# Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους και τους ευχόμαστε να έχουν κι άλλες ανάλογες στο μέλλον. Συγχαίρουμε επίσης τους γονείς τους, που ξετύλιξαν τις οικογενειακές ιστορίες και τις έκαναν «κτήμα» των παιδιών τους.

……………………………………………………………

# Θερμές ευχαριστίες στον πρώην Δήμαρχο Θερμής Δ. Καμενή, (που μας εμπιστεύτηκε δύο ιστορίες του που έγιναν διηγήματα) , όπως και την κ. Αντωνία Καρακωνσταντή, ( που με τις ιστορίες του πατέρα της από το μέτωπο της Αλβανίας το 1940 ενέπνευσε άλλο ένα διήγημα).

……………………………………………………………

# Η σημασία της φετινής διάκρισης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι συναγωνιστήκαμε με τα καλύτερα σχολεία τη χώρας (Αρσάκειο, Εκπαιδευτήρια «Γείτονα», «Λαμπίρη», «Αυγουλέα Λιναρδάτου» κ.ά. και καταφέραμε να τα αντιμετωπίσουμε σαν ίσος προς ίσον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο