Αθώοι για να μηχανήματα του «Lesvos-Shop»

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε την Πόπη Πρωτογεράκη – Γόμου και το Γιώργο Διακορώνα για την προ 17 ετών πολυσυζητημένη υπόθεση.

Αθώους έκρινε σήμερα ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου την Πόπη Πρωτογεράκη – Γόμου Νομαρχιακή Σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πάλαι ποτέ Lesvoshop και τον Γιώργο Διακορώνα Πρόεδρο του ίδιου νομικού προσώπου. Και οι δυο ήταν κατηγορούμενοι για την περιβόητη υπόθεση της αγοράς το 2006, μηχανημάτων τυποποίησης προϊόντων από το Lesvoshop, από εταιρεία συμφερόντων του συζύγου της κ. Πρωτογεράκη – Γόμου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος τους, τα μηχανήματα δεν ήταν πιστοποιημένα και έτσι δεν εισπράχθηκε η επιδότηση για αυτά ύψους 365.000 ευρώ. Επίσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί ήταν υπερτιμολογημένα.

Έτσι και οι δυο βρέθηκαν μεταξύ των άλλων κατηγορούμενοι η πρώτη για ηθική αυτουργία και ο δεύτερος για αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Νομικού Προσώπου, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι δεν αποδείχτηκε η αντικειμενική υπόσταση των κατηγοριών και απήλλαξε και τους δυο κατηγορούμενους για το σύνολο τους.

Πηγή : stonisi.gr

Αφήστε ένα σχόλιο