Εκδήλωση Φιλίας και Ειρήνης στη Σμύρνη με την συμμετοχή της “Συνύπαρξης”

Σε εκδήλωση Φιλίας και Ειρήνης μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας, παρευρέθηκαν το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, μέλη της «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», την οποία διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του δήμου Gaziemir “Seydiköylüler” σε συνεργασία με τον μητροπολιτικό δήμο της Σμύρνης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πραγματοποιήθηκε στο Ferry Bergama στη μνήμη του ατμόπλοιου Gülcemal, ενός από τα σύμβολα της ανταλλαγής πληθυσμών.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού Φιλίας και Ειρήνης μεταξύ φίλων Τούρκων και Ελλήνων στον κόλπο της Σμύρνης, χαιρέτησαν ο δήμαρχος της Σμύρνης, Tunç Soyer, ο πρόεδρος του συλλόγου “Seydiköylüler”, Hakan Suvari, η πρόεδρος του αδελφού πολιτιστικού συλλόγου Βαθύλακου από την περιοχή Θεσσαλονίκης , Αθηνά Ρουμελιώτη και η πρόεδρος της «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», Βήλυ Τεντόμα.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης Tunç Soyer προσέφερε δέντρο ελιάς στους δύο ελληνικούς συλλόγους ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου “Seydiköylüler” Hakan Suvari προσέφερε τιμητική πλακέτα. Η πρόεδρος του συλλόγου Βαθύλακου Αθηνά Ρουμελιώτη επίσης πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στη «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Την επόμενη μέρα, μέλη του συλλόγου επισκέφτηκαν τον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου του δήμου Gaziemir “Seydiköylüler”, ένα παλιό ελληνικό σπίτι -άριστα διατηρημένο- στο οποίο ξεναγήθηκαν και φιλοξενηθήκαν.

“Η επίσκεψη αυτή ήταν ακόμα μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, συζήτηση για την οργάνωση περαιτέρω εκδηλώσεων μεταξύ των συλλόγων μας, εκδήλωσης αγάπης και φιλίας αλλά και χορού υπό την ζωντανή μουσική του μουσικού συγκροτήματος του συλλόγου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πηγή : ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο