Μετάβαση στη Βάστρια την Κυριακή (21/04) από την Συνύπαρξη

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, η Κίνηση Πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο διοργανώνει μετάβαση στη Βάστρια με στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που -όπως ισχυρίζονται- «αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία της υπερδομής».

«Ο κίνδυνος για μια καταστροφική πυρκαγιά που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά το μεγάλο πευκοδάσος της Λέσβου από άκρο σε άκρο, θα είναι καθημερινός» υποστηρίζει το ΔΣ της “Συνύπαρξης”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν θα γίνει προσέγγιση στο εργοτάξιο του καταυλισμού, αλλά η ομάδα των περιπατητών θα αναπτύξει έναν σύντομο διάλογο και θα καταλήξει ειρηνικά σε γειτονικό λόφο, όπου θα γίνει προσπάθεια για αυτοψία εξ αποστάσεως.

«Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β´ βαθμού, όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες, καθώς και πολίτες, να συνταχθούν μαζί μας στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κλίματος, όπου μπορεί να αναπτυχθεί παραγωγικός διάλογος και να προκύψουν γόνιμα συμπεράσματα. Η ανάγκη να εγείρουμε έναν προβληματισμό για την αφύπνιση της συνείδησης του κόσμου, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, κρίνεται επιβεβλημένη» τονίζουν οι διοργανωτές.

Αναχώρηση από το πάρκινγκ αστικών λεωφορείων (απέναντι από το MyMarket) στις 10.30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλετε μήνυμα στο info@siniparxi-epikoinonia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο