Βράβευση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα «Tourism Awards»

Με τη μέγιστη αναγνώριση της συστηματικής δουλειάς που έγινε από το 2019 -όταν και ιδρύθηκε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου- προς το ζητούμενο της τουριστικής ανάπτυξης, βαίνει η δημοτική αρχή, εξασφαλίζοντας ένα χρυσό (Gold) και ένα ασημένιο (Silver) βραβείο από την 11η διοργάνωση του κορυφαίου θεσμού της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας «Tourism Awards».

Σημείο αναφοράς και αντικείμενο ουσιαστικά της βράβευσης του Δήμου στον κορυφαίο αυτό θεσμό, αποτέλεσε το ψηφιακό του δημιούργημα www.welcometolesvos.com που τόλμησε και απάντησε στην πρόκληση να δημιουργηθεί σε συνεργασία με όλους τους φορείς και για πρώτη φορά στα δεδομένα της Λέσβου, μία σύγχρονη ιστοσελίδα για ολόκληρο το νησί, με κάθε δυνατή πληροφορία και ενημέρωση για αυτό, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της προβολής του νησιού ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Δημιουργία και Ενίσχυση της συνεργατικότητας φορέων» για το καινοτόμο και συλλογικό εγχειρήματος που δημιούργησε το γνωστό μας portal www.welcometolesvos.com και το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμο Concept» για το «Smart Tour» της Λέσβου, (ομοίως μέσω του www.welcometolesvos.com) για την καινοτόμα ψηφιακή προβολή της Λέσβου ως Αειφόρου Τουριστικού Προορισμού.

Τις υποψηφιότητες στις συνολικά 10 κατηγορίες των βραβείων αξιολόγησε κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς και επαγγελματίες των επιμέρους τομέων αξιολόγησης.

Η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή, παραλαμβάνοντας τα βραβεία τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα -παρουσία και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη- εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός πως πέραν της σημαντικής αναγνώρισης της δουλειάς του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, με αφορμή την ίδια την βράβευση από τον κορυφαίο θεσμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, αναδείχθηκε μέσα στην καρδιά του κόσμου του τουρισμού στη χώρα για μία ακόμη φορά η Λέσβος.

Ειδικότερα για τη δουλειά που βραβεύτηκε τόνισε:

«Για πρώτη φορά στα δεδομένα της Λέσβου, καταφέραμε κάτω από την ομπρέλα του Δήμου Δυτικής Λέσβου να συντονίσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις δεκάδων δημοσίων, ιδιωτικών και επιστημονικών φορέων καθώς και απλών πολιτών ώστε να αναδειχθεί το αληθινό πρόσωπο της Λέσβου ως αειφόρος προορισμός όλων των εποχών. Κοινός παρανομαστής-η αγάπη μας για τον τόπο μας. Εμπνευστής μας, ο Αριστοτέλης ο οποίος είπε «τo Όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του»!

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, μετά την καταξίωση του έργου της δημοτικής αρχής σε έναν ακόμη κομβικό τομέα, αυτόν του τουρισμού, δήλωσε: «Πάντοτε αυτό που έχει σημασία στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, είναι το έργο που επιτελείς να αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Το ότι η δουλειά μας αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται όμως και σε θεσμούς όπως τα Tourism Awards σήμερα στον τομέα του τουρισμού, ή τα Best City Awards στον τομέα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού πριν λίγο καιρό, αποτελεί μία ξεχωριστή δικαίωση του κόπου και του έργου μας και πυξίδα για το ότι βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Με τρία βραβεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό ως σήμερα, δύο στον εξαιρετικά δύσκολο τομέα του Τουρισμού, ένα στον τομέα της Ανακύκλωσης, πολλές διακρίσεις και ένα απολύτως μετρήσιμο έργο σε επίπεδο υποδομών και όχι μόνο στο νεοσύστατο Δήμο μας που αναγνωρίζεται από τους πολίτες, συνεχίζουμε να ανεβάζουμε από μόνοι μας την πήχη των απαιτήσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο