Ξεκίνησαν οι Ενημερωτικές Δράσεις σε Σχολεία και Τοπικούς Φορείς από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας ΒΑ του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

Με έντονο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του 4ο Γυμνάσιου Μυτιλήνης σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με θέμα τις εξαρτήσεις από ουσίες. Ακολούθησε συζήτηση όπου και εκφράστηκαν οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και οι σκέψεις των εκπαιδευτικών για τις ουσίες. Τέθηκαν ερωτήσεις που οδήγησαν σε γόνιμο προβληματισμό και επίλυση των αποριών γύρω από τις ουσίες.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων υπήρξε έντονο και φάνηκε πως τέτοιου είδους ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποιούν τα άτομα, ενισχύουν τα εργαλεία άμυνας αλλά και παράλληλα τροφοδοτούν τους επαγγελματίες με τις νέες απόψεις και τις στάσεις των νέων απέναντι στις σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις εξαρτήσεις στις σχολικές κοινότητες της Λέσβου και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ενώ παράλληλα διεξάγει ραντεβού συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Λέσβου αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου με βασικό στόχο την ενημέρωση και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

Βρισκόμαστε στην Ερμού 311 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 22510-25670.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο