Συλλήψεις μελών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 11 μέλη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη τη νύχτα, ανακοίνωσε ο στρατός. Μια σειρά από κρυμμένα εκρηκτικά και μια κρύπτη όπλων αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης για την καταστολή των υποδομών τρομοκρατίας, σύμφωνα με δήλωση.

Ένας Παλαιστίνιος φέρεται επίσης να σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με στρατεύματα του ισραηλινού Στρατού στο χωριό Σαΐρ κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη τη νύχτα, σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης. Ένας εκπρόσωπος από το νοσοκομείο Ahli της Χεβρώνας κατονόμασε τον άνδρα ως τον 24χρονο Sa’ad Nimr Al-Faroukh, σύμφωνα με μια αναφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν στο Sa’ir για να χαρτογραφήσουν το σπίτι της οικογένειας ενός 16χρονου Παλαιστίνιου που πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι κοντά στην είσοδο της Πύλης του Ηρώδη στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τον αξιωματικό της συνοριακής αστυνομίας Rose Elisheva Lubin και τραυματίζοντας έναν άλλο συνοριακό αστυνομικό.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα στρατιωτικό φυλάκιο της Χαμάς στην καρδιά της πόλης της Γάζας, λένε οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, εντοπίζοντας αντιαρματικούς εκτοξευτές και πυραύλους, όπλα κ.α. Ο στρατός λέει ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν ένα φυλάκιο περίπου 10 μελών της Χαμάς, υπό την καθοδήγηση των χερσαίων στρατευμάτων της Ταξιαρχίας Nahal που αναγνώρισαν τον πυρήνα και κατεύθυναν την αεροπορική επίθεση στο φυλάκιο. Αργότερα, τα στρατεύματα εντόπισαν μια αντιαρματική διμοιρία που δρούσε κοντά και κατεύθυναν μια πρόσθετη αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα στρατεύματα αναγνώρισαν επίσης μαχητές της Χαμάς που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Γκουντς στη συνοικία Shejaiya της πόλης της Γάζας και οι οποίοι σύμφωνα με τον στρατό σχεδίαζαν επίθεση κατά των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων. Μια αεροπορική επίθεση κατευθύνθηκε στο σημείο, η οποία οδήγησε σε «σημαντικές δευτερεύουσες εκρήξεις» που υποδηλώνουν την παρουσία αποθήκης όπλων, λέει ο στρατός.

Άλλωστε, νωρίτερα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος τόνισε ότι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το βράδυ της Δευτέρας περιοχή κοντά στο νοσοκομείο Αλ Γκουντς στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με δήλωση της. «Το Ισραήλ στόχευσε την περιοχή του νοσοκομείου Αλ Γκουντς στη Λωρίδα της Γάζας με δύο πυραύλους, περίπου 50 μέτρα μακριά από την πύλη του νοσοκομείου», ανέφερε η οργάνωση.

Απετράπη επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Μια Παλαιστίνια τυλιγμένη με μια σημαία της Χαμάς και κρατώντας ένα μικρό μαχαίρι πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στο σημείο ελέγχου Qalandiya κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Η γυναίκα νοσηλεύεται υπό κράτηση. Έφτασε με τα πόδια στο σημείο ελέγχου και αρνήθηκε να ακούσει τις οδηγίες των φρουρών και των δυνάμεων της Συνοριακής Αστυνομίας, οι οποίοι «απάντησαν γρήγορα πυροβολώντας την», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε έρευνα στα υπάρχοντά της βρέθηκε ένα αιχμηρό αντικείμενο και οι Αρχές θεωρούν ότι απετράπη επίθεση με μαχαίρι.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο