Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και αξιοποίησή τους για τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Εκδήλωση με θέμα ‘’Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και αξιοποίησή τους για τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες’’ θα πραγματοποιηθεί στη Μύρινα της Λήμνου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 & ώρα 6 μ.μ.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία – λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων Λήμνου».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας VR για την ανάδειξη των γεω-μνημείων της Λέσβου.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στην ηλεκτρονική φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflV43oSTRBTLeG6HGwJEAi6sHS7kizXtM1PhiYYV_Kg1BYGw/viewform?usp=sf_link .

Η Πράξη «Δημιουργία – λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων Λήμνου»

Η Λήμνος διαθέτει μια σειρά γεώτοπων που αντανακλούν την πολύπλοκη γεωιστορική εξέλιξη του νησιού και γενικότερα της περιοχής του Βορειανατολικού Αιγαίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το Απολιθωμένο Δάσος της Λήμνου που αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο καθώς και οι ηφαιστειακοί γεώτοποι του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο