Βόλτα στην Αμαλή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Την Κυριακή 10/12/2022 ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας βόλτα όπως κάθε χρόνο στην Αμαλή. Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται παγκοσμίως ως Ημέρα Βουνού. Για 13η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο.

Η Παγκόσμια ημέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρηση και προστασία του βουνού αλλά και την ανάδειξή του ζωτικού ρόλου που παίζει στη ζωή των ανθρώπων. Η Αμαλή είναι δίπλα μας και πάντα μας χαρίζει ατέλειωτες ώρες προπόνησης, αναψυχής, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Για αυτό πάντα είμαστε εκεί να την τιμούμε και να την προστατεύουμε.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε με τα ποδήλατα από την Αγία Μαρίνα (κάτω από το γήπεδο) με προορισμό το εκκλησάκι της Παναγίας της Αμαλής. Εκεί στις 12:00 θα βρεθούμε με όσους επιθυμούν να έρθουν στην εκδήλωση, με τις οικογένειές τους και ν’ ανέβουν με αυτοκίνητο. Θα προσφέρονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, ζεστά ροφήματα και γλυκά. Έτσι θα τιμήσουμε και φέτος τα μονοπάτια, το δάσος, το βουνό και τη φύση, που μας προσφέρουν τόσα πολλά και η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Την ίδια ημέρα στο γύρω χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Αμαλής θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος πλέον στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου.

Ένα πευκάκι (από αυτά που έχουμε συμβάλει στη σπορά τους μερικά χρόνια πριν) θα στολιστεί συμβολικά, με οικολογικά στολίδια.

Όσοι ανέβουν στο βουνό μπορούν αν θέλουν να φέρουν ένα στολίδι (από ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά) για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου του 2023. Ο στολισμός θα πραγματοποιηθεί μετά τις 12:00 στην Παναγία της Αμαλής.

Όσοι ανεβείτε με ποδήλατο, εφοδιαστείτε με νερό, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο και όπως πάντα το κράνος σας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο