Τη δημιουργία λαογραφικού Μουσείου Γέρας ζητά ο πρόεδρος του λαογραφικού μουσείου Παπάδου | (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ήρθε η ώρα η Γέρα μαζί με τη δημοτική αρχή να συζητήσει το θέμα της δημιουργίας ενός ενιαίου λαογραφικού Μουσείου», τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Παπάδου Γιώργος Βουνάτσος. «Όλος αυτός ο πλούτος , όλος αυτός ο θησαυρός που με κόπο καταφέραμε να συγκεντρώσουμε εδώ εμείς στο Παπάδο , αλλά και ότι άλλο συγκεντρωθεί από τα υπόλοιπα χωριά της Γέρας πρέπει να στεγαστούν σε ένα λαογραφικό μουσείο υπό την εποπτεία και ευθύνη του δήμου Μυτιλήνης».

Το λαογραφικό μουσείο Παπάδου είναι από τα λίγα εναπομείναντα σε λειτουργία λαογραφικά μουσεία του νησιού με πολύ πλούσιο υλικό από τη λαογραφική παράδοση του τόπου, και το κτίριο που του έχει παραχωρηθεί έχει αποδειχθεί πολύ μικρό για τον πλούτο που τα στελέχη του έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν, να καταγράψουν και να εκθέσουν στο μουσείο.

Όπως σημείωσε ο κ. Βουνάτσος έχει παραχωρηθεί στον λαογραφικό μουσείο ένα οικόπεδο 1,5 στρέμμα δίπλα από το γυμνάσιο , στο οποίο θα μπορούσε να ανεγερθεί ένα κτίριο που θα αποτελέσει το ενιαίο λαογραφικό Μουσείο της Γέρας. «Εμείς προτείνουμε αυτό το χώρο. Αν σε κάποιο από τα άλλα χωριά υπάρχει καλύτερος χώρος είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Όμως ήρθε η ώρα που τα χωριά της Γέρας πρέπει να κάτσουν να συζητήσουν και να αποφασίσουν για την κοινή τους πορεία και ανάπτυξη , και ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός» κατέληξε ο πρόεδρος του λαογραφικού μουσείου Παπάδου.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο