Δήμος Μυτιλήνης | Σύσκεψη Δημάρχου με εκπροσώπους εταιρειών μεταφορών και ταχυμεταφορών

Σύσκεψη με εκπροσώπους εταιρειών από τον χώρο των μεταφορών και των ταχυμεταφορών πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, με αντικείμενο τις πεζοδρομήσεις στην οδό Ερμού και το ιστορικό κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων Νομού Λέσβου Ιωάννης Ελευθερίου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Ιωάννης Μουτζούρης, πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, και έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης σύσκεψης που έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ζήτημα των πεζοδρομήσεων.

Κατά την συνάντηση ο κ. Χριστόφας παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις πεζοδρομήσεις, με διάκριση των περιπτώσεων όπου αυτή θα αφορά όλο το εικοσιτετράωρο και εκείνων όπου θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για συγκεκριμένο λόγο και σε αυστηρά ορισμένο χρονικό διάστημα, τόσο για το ιστορικό κέντρο όπως αυτό οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως, Αρχιπελάγους και Ερμού, όπως επίσης και για την οδό Ερμού από το ύψος της οδού Κορνάρου στην Επάνω Σκάλα έως την οδό Αγίου Θεράποντος, με εξαίρεση δύο τμήματα στο ύψος της Μητρόπολης και του Γενί Τζαμί, για την εξυπηρέτηση περιοίκων.

Θυμίζουμε πως η πρόταση αφορά πεζοδρόμηση για όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με πιλοτική εφαρμογή κατά την περίοδο από τις 15 Απριλίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2024 και βασίζεται σε συγκοινωνιακή μελέτη η οποία παραδόθηκε στον Δήμο Μυτιλήνης αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των μεταφορέων και ταχυμεταφορέων μοιράστηκαν με τον Δήμαρχο κάποιες πρώτες απόψεις για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το μέτρο χωρίς να παρακωλύεται και η διανομή προϊόντων, και δεσμεύτηκαν πως θα επανέρθουν με το σύνολο των προτάσεων τους στην επόμενη σχετική συνάντηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο