Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω αγγελίας για αγορά αυτοκινήτου

ΑΠΑΤΗ

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Λέσβου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου Λέσβου.

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο παθών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει (ως προκαταβολή) σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παραλάβει το προαναφερόμενο όχημα.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό ανήκει στον ημεδαπό δράστη, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον αλλοδαπό δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο