Συνεδρίασε για πρώτη φορά το ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Μυτιλήνης | (BINTEO)

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Λέσβου, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Μυτιλήνης, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Καρασάββα καθώς και της προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης Κασσάνδρας Τσουπή.

Πρόκειται για το νέο όργανο συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά τις οποίες αυξάνονται και οι αρμοδιότητες των Δήμων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κώστας Αρώνης, ο Περιφερειακός Διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου Φώτης Κράλλης, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της 98 ΑΔΤΕ, του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, του «Βοστάνειου» Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, των Εθελοντών Πυροσβεστών και άλλων εθελοντικών φορέων, που συμβάλλουν επιχειρησιακά, όπως το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η ομάδα εθελοντισμού και αλληλεγγύης «Άμπελος» και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Νομού Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε αποτίμηση των ενεργειών της χειμερινής περιόδου, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία, καθώς και συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Επιπλέον, από την πλευρά του Δήμου Μυτιλήνης έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες κατάρτισης σχεδίων για την αντιμετώπιση ζητημάτων πολιτικής προστασίας, όπως επίσης και για το επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και του εξοπλισμού.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πως συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Δήλωση Δημάρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα και του Περιφερειακού Διοικητή Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Κυπριωτέλλη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο