Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Αγιάσου

Ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» ανακοινώνει το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, και στηρίζονται οικονομικά από την Ανακύκλωση Αιγαίου – Χυτήρια ΑΒΕΕ, την Top All – Ευστράτιος Β. Τοπαλής και το ΚΙΣΜΕΤ ΚΑΦΕ.

Την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου 2024, θα το τσικνίσουμε στο Καμπούδι.

Face painting και δημιουργική απασχόληση από την Oxygen Academy. Μουσική, τραγούδι, χορός, πλούσια κεράσματα.

H εκδήλωση συνδιοργανώνεται απ’ όλα τα τοπικά σωματεία (Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Αγιάσου, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος», Σύλλογος Καβαλαρέων Αγιάσου «Ο Προφήτης Ηλίας», Γυμναστικός Σύλλογος Αγιάσου «Όλυμπος», Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αγιάσου «Αναγέννηση», Visit Agiasos, Κοινότητα Αγιάσου, Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάσου).

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της πρωινής σχολικής γιορτής του Γυμνασίου-Λυκείου Αγιάσου, θα λάβει χώρα το μαθητικό καρναβάλι με την εκφώνηση μαθητικής σάτιρας. Ο «Σάτυρος» στηρίζει το θεσμό του μαθητικού καρναβαλιού προκηρύσσοντας διαγωνισμό καρναβαλικού στίχου, με σκοπό την ανάδειξη νέων σατιρογράφων.

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, στις 5:30 μ.μ. στο χώρο του ΚΔΑΠ Oxygen Academy στην Αγιάσο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου διοργανώνει παιδικό πάρτι μασκέ με χορό, σνακ, παιχνίδια, face painting.

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2014, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το ΚΔΑΠ Oxygen Academy διοργανώνει εκδήλωση «Τα γιούνια. Το καρναβάλι στη Λέσβο. Τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου μας είμαστε εμείς!», με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος», της Visit Agiasos και άλλων Λεσβιακών σωματείων.

Την Κυριακή της Τυροφάγου, 17/3/2024, στις 4 μ.μ. πολυπληθής όμιλος μασκαρεμένων με επικεφαλής τον Μεγαλέξαντρο και με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής κομπανίας θα αναβιώσει το έθιμο της Περικεφαλαίας, σεργιανίζοντας στους μαχαλάδες του χωριού και τραγουδώντας τα παλιά παραδοσιακά μας τραγούδια. Ο αγερμός θα ξεκινήσει από το Αναγνωστήριο και αφού γυρίσει όλο σχεδόν το χωριό, θα καταλήξει στην Πλατεία Αγοράς όπου θα παρουσιαστούν τα παραδοσιακά μας τριψίματα και μουσικοχορευτικά δρώμενα, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Αναγνωστηρίου. Στον κόσμο θα παρέχονται δωρεάν παραδοσιακό ρυζόγαλο και οινόμελο. Μαζί μας θα έχουμε πολυπληθή αποστολή του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων από την Αργυρούπολη Αττικής, με χοροδιδάσκαλο τον Μεσοτοπίτη Κώστα Πιπίνη, που πραγματοποιούν τριήμερη εκδρομή στη Λέσβο.

Στις 6:30 μ.μ. Στην Πλατεία Αγοράς θα εμφανιστεί το καρναβαλικό συγκρότημα «Agiasos-news.gr)» (σάτιρα Παναγιώτη Κορομηλά) και αμέσως μετά στον ίδιο χώρο τα τοπικά σωματεία του χωριού μας συνδιοργανώνουν αποκριάτικο μουσικό γλέντι.

Γύρω στις 9:10 μ.μ. το Αγιασώτικο Καρναβάλι θα βγει στην Κυπριακή Τηλεόραση (ΡΙΚ Sat.) και στην εκπομπή «Μουσικές Ιστορίες» που παρουσιάζουν ο Κώστας Κακογιάννης και η Φαίδρα Σαρικάκη.

Την Καθαρή Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, στην Πλατεία Δημαρχείου κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Από τις 2 μ.μ. τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου θα παίζουν παραδοσιακούς σκοπούς στην Πλατεία Δημαρχείου και θα χορέψει το εφηβικό τμήμα του Αναγνωστηρίου. Στον κόσμο θα προσφέρονται δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και ποτά.

Στις 3:30 μ.μ. θα εμφανιστούν τα καρναβαλικά συγκροτήματα:

1) Γάμος των όπισθεν (Σάτιρα Γιώργου Παπάνη).
2) Το κλουβί με τις τρελές (Σάτιρα Δημήτρη Τζανή).

Το Δημοτικό Καρναβαλικό Εκθετήριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό την την Καθαρή Δευτέρα (12:30 – 14:30). Ως τότε ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις του 11 ου Γυμνασίου Αχαρνών, της ομάδας 40 καθηγητών Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης που έρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο για την προώθηση του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Σας περιμένουμε στην γραφική Αγιάσο για να περάσουμε μια όμορφη Αποκριά.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο