Χίος | Βύθιση σκάφους και θάνατος αλιεργάτη σε εγκαταστάσεις Ιχθυοκαλλιέργειας

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για τη βύθιση βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Περιβολάκι Λαγκάδας Χίου, με έξι (06) επιβαίνοντες.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν δύο (02) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, όπου διαπίστωσαν ότι το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας είχε βυθιστεί και ένας εκ των επιβαινόντων, 58χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης, είχε ανασυρθεί από δύτη επί των ιχθυοκλωβών χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Ο 58χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός χειριστής του σκάφους και του ανυψωτικού μηχανήματος που εκτελούσε τις εργασίες στους ιχθυοκλωβούς, για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. “Ανθρωποκτονία από αμέλεια” και του άρθρου 277 του Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο