Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου Έναρξης του Αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία  στις 25 Μαρτίου 1821.

Παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη Μυτιλήνης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Ελευθερίας και εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην προκυμαία.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του ξεσηκωμού των Ελλήνων για την ελευθερία του Έθνους, τιμώντας την μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για μια καλύτερη και ελεύθερη πατρίδα. Γιορτάζουμε και τιμούμε τους αγώνες των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και εμπνεόμαστε από τον ηρωισμό και την αγάπη τους για την ελευθερία.  Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την ελευθερία που μας πρόσφεραν με αίμα οι πρόγονοι μας και να αποδίδουμε τιμή ως ελάχιστο χρέος στο αίμα που χύθηκε για αυτήν.   Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω το Βόρειο Αιγαίο με τους νησιώτες του που συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν τις μάχες που τους καλούν οι εξελίξεις και η ιστορία.»

Επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου παρέστη και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Ελευθερίας και εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο